NAJVEĆI SVJETSKI MEDIJI O MODRIĆU "Zvijezdi Reala prijeti do pet godina zatvora zbog krivokletstva"

Foto: Screenshot Marca, El Mundo Deportivo, The Indedendent

PROTIV Luke Modrića pokrenuta je istraga zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Zdravku Mamiću. Mogao bi biti kažnjen zatvorom od šest mjeseci do čak pet godina.
 
> MODRIĆ POD ISTRAGOM! DORH ga sumnjiči da je lagao za Mamića
 
Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku objavilo je kako je otvorilo istraživanje protiv hrvatskog državljanina (1985.) zbog postojanja osnovane sumnje da bi prilikom davanja iskaza pred Županijskim sudom u Osijeku počinio kazneno djelo protiv pravosuđa davanjem lažnog iskaza iz članka 305. stavka 1. Kaznenog zakona/11. (19. 6. 2017.).
 
DORH tvrdi da je Modrić lagao kada je svjedočio i promijenio iskaz u korist Mamića, s kojim je imao potpisan građanski ugovor od svoje 14. godine. Lagao je, tvrde, oko datuma kada je potpisan aneks ugovora o podjeli odštete koju je Dinamo dobio od Tottenhama pri njegovu transferu.
 
Nakon što je u javnost izašla vijest o istrazi protiv Modrića, reagirali su i svi najveći svjetski mediji koji su odmah objavili informaciju da zvijezdi Reala prijeti čak i kazna zatvora zbog lažnog iskaza, odnosno krivokletstva.
 
Tako je Marca, glasilo blisko Realu, objavilo tekst pod naslovom ''Luka Modrić pod istragom u Hrvatskoj zbog davanja lažnog iskaza''.
 
U informativnom tekstu Marca piše kako je hrvatsko državno odvjetništvo pokrenulo istragu protiv Modrića zbog sumnje da je prošlog utorka dao lažni iskaz tijekom rasprave na suđenju gazdi Dinama Zdravku Mamiću, kojeg se tereti za teško kazneno djelo korupcije. Novinar Marce dodaje kako tužitelj smatra da je Modrić svjesno modificirao svoju prvotnu izjavu koju je dao tijekom istrage protiv Mamića prije dvije godine. Marca napominje da jednom od ključnih igrača prvaka Europe prijeti čak i zatvor, jer je u Hrvatskoj za to kazneno djelo maksimalna kazna pet godina zatvora. Za kraj teksta, Marca svojim čitateljima objašnjava da se Mamiću sudi zbog navodne pronevjere više od 15 milijuna eura prilikom transfera igrača Dinama u strane klubove, a jedan od ključnih je onaj Modrića u Tottenham 2008.
 
Ni katalonski El Mundo Deportivo nije propustio na naslovnici objaviti senzacionalnu vijest da je Luka Modrić, igrač Reala i hrvatski reprezentativac, pod istragom zbog davanja lažnog iskaza u slučaju Zdravka Mamića te mu zbog toga prijeti i do pet godina zatvora.
I dok je El Mundo na identičan način prenio vijest o pokretanju istrage protiv Modrića kao Marca, ugledni The Independent dosta je detaljnije objavio vijest o pokretanju postupka protiv Realova veznjaka.
 
U opširnom tekstu pod naslovom ''Zvijezda Reala nalazi se pod istragom zbog krivokletstva i prijeti joj pet godina zatvora'', novinar Independenta pokazao se dosta dobro obaviješten o svim detaljima vezanim za suđenje Zdravku Mamiću zbog izvlačenja više milijunskih iznosa iz Dinama te zbog utaje poreza.
 
Novinar piše da je Modrićev iskaz bio ključan u rasvjetljavanju kontroverznog transfera iz Dinama u Tottenham 2008., a kaže da se Mamića tereti da je veliki dio odštete zadržao za sebe umjesto da ju je kanalizirao u Dinamo. Nadalje, u tekstu stoji kako obrana Zdravka Mamića taj detalj nije ni pokušala osporiti, tvrdeći da u toj praksi nije bilo ništa protuzakonito.
 

Pročitajte više