MEĐUNARODNI NOGOMET

Najveći talent Osijeka ide u Njemačku u transferu u koji su uključena čak tri kluba?

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

DION DRENA BELJO već je jako dugo želja Borussije Monchengladbach. Renomirani bundesligaš Belju prati još od njegovog vremena u Cibaliji, a od trenutka kad je eksplodirao u Istri kao posuđeni igrač Osijeka, radi sve da ga dovede u Njemačku što je prije moguće.

Beljo je u jednako dobrom ritmu nastavio i nakon što se vratio s posudbe, a interes njemačkog kluba samo se povećao. Kako javlja Florian Plettenberg, novinar njemačkog Sky Sportsa, Borussia je konačno odlučila krenuti u pregovore s Osijekom kako bi pronašla model po kojem može završiti ovaj posao.

Beljo je već sve dogovorio

Napadač Osijeka je dogovorio sve uvjete suradnje s njemačkim klubom, ali sada je preostao dogovor oko odštete. Osijek traži 6-10 milijuna eura, ovisno o tome koji je omjer fiksne odštete i bonusa, a Borussija to trenutno ne može platiti.

Ipak, Nijemci su se dosjetili kako bi mogli dobiti Belju a da ga oni ne plate. Navodno je njemački klub spreman dogovoriti se s nekim većim i bogatijim klubom, a takvih zainteresiranih za Belju ima nekoliko, da otkupi Belju od Osijeka pa ga pošalje u Gladbach na kaljenje kao posuđenog igrača. Bio bi to jedan od najneobičnijih transfera u povijesti HNL-a, ali bi sve strane dobile ono što žele.

 

 

Pročitajte više