BARE KNUCKLE

Najzgodnija borkinja planira prijeći u najbrutalniji sport na svijetu

Foto: Instagram

PAIGE VanZant, američka MMA borkinja koja je prije dva tjedna izgubila od Amande Ribas na UFC-ovoj priredbi u Abu Dhabiju, traži novi posao.

Nakon što je izgubila posljednju borbu poručila je kako je možda vrijeme za nove izazove, a predsjednik UFC-a Dana White se složio i rekao kako "bi trebala istražiti tržište". 

VanZant u karijeri ima omjer od osam pobjeda i pet poraza, a u velikoj anketi 2018. godine izabrana je za najzgodniju borkinju na svijetu. Na Instagramu ima skoro 3 milijuna fanova, a vijesti o daljnjem tijeku karijere poprilično su ih iznenadile.

Novinar Eric Kowal, koji radi za Bare Knuckle Fighting Championship, potvrdio je kako su u pregovorima s američkom borkinjom: "Istina je, u kontaktu smo. Nedavno su me pitali za mišljenje o tome, a ja mislim da trebamo dovoditi takve zvijezde."

BNFC je promocija koja zastupa "bare knuckle" sport, odnosno boks bez rukavica. Radi se o najbrutalnijem sportu na svijetu s obzirom na udio ozljeda. Gotovo je nemoguće završiti meč bez nekoliko lomova kostiju na licu i na šaci. 

Kako bi promovirali ovakav boks, okrenuli su se privlačenju borilačkih zvijezda koje u smiraju karijere žele zaraditi dobar novac. Ondje su se borile MMA zvijezde poput Antonija Silve, Gabriela Gonzage ili Artema Lobova, a BMFC je nedavno velik ugovor nudio i Mikeu Tysonu.

Pročitajte više