Nakon 12 godina i 229 nastupa odlazi iz Uniteda: "Jedan trenutak ću vječno pamtiti"

Foto: Profimedia

PHIL JONES (31) na kraju sezone napušta Manchester United. Jonesu tada istječe ugovor, u kojem ima opciju produljenja na još jednu godinu, ali ju nije aktivirao.

Jonesa je legendarni menadžer Uniteda sir Alex Ferguson doveo kao velikog talenta 2011. godine za 19.3 milijuna eura iz Blackburna, ali posljednjih sezona gotovo uopće nije igrao zbog problema s ozljedama. 

S mančesterskim klubom osvojio je šest trofeja. Tijekom 12 godina skupio je 229 nastupa te postigao šest i asistirao za deset pogodaka. U karijeri je skupio 27 nastupa za englesku reprezentaciju, a posljednji protiv Belgije na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

"Bilo mi je jako teško posljednjih godina. To neću skrivati. Obitelj mi je bila ključna u tom periodu. Nedostajalo mi je igranje nogometa. Pokušao sam se svaki put nakon ozljede što brže vratiti. 

Trenutak koji nikad neću zaboraviti je povratak prošle sezone protiv Wolverhamptona. Sad se naježim kad mislim o tome. Naporno sam radio da bih se vratio. Hvala navijačima na ljubavi koju su mi pokazali tada", rekao je Jones i otkrio da još ne zna hoće li nastaviti karijeru.

Pročitajte više