Nakon 12 godina započeo utakmicu na klupi pa pružio najbolju predstavu sezone

Foto: Profimedia

U JEDNOJ od dvije zaostale utakmice, odgođene uslijed šokantne smrti pomoćnog trenera Dejana Milojevića, Golden State Warriorsi u gostima su pobijedili Utah Jazz 140:137, a Dario Šarić je za 10 minuta igre postigao sedam poena (šut 2/4, trice 1/3, slobodna bacanja 2/2), tri skoka, dvije asistencije i jednu izgubljenu loptu. Luka Šamanić nije ulazio u igru za Jazz.

Junak je bio Klay Thompson, koji se jako mučio ove sezone, toliko da ga je trener Steve Kerr za ovu utakmicu nakon 727 uzastopnih startova degradirao iz petorke na klupu, na kojoj nije započeo susret još od svoje rookie sezone 2011./12. Thompson je odgovorio bolje nego što je itko mogao zamisliti.

VIDEO: Arena Sport

Za 28 minuta igre postigao je 35 poena, što mu je učinak sezone, pogodivši sedam trica iz 13 pokušaja, a imao je i šest skokova te dvije asistencije, bez ijedne izgubljene lopte ili prekršaja. Ipak, svih 35 poena postigao je u prve tri četvrtine, u kojima su Warriorsi izgradili velikih 18 poena prednosti, a onda u zadnjoj umalo sve prosuli.

Više od četiri minute bez koša iz igre

Četiri i pol minute prije kraja i dalje su imali 12 poena viška, ali nakon toga više nisu postigli niti jedan koš iz igre, sva četiri preostala poena postigao je Stephen Curry iz slobodnih bacanja, uz dva promašena. Utah je došla na samo poen zaostatka u zadnjoj minuti, a gosti su odahnuli tek kad je Jordan Clarkson sa sirenom promašio tricu za produžetak.

Curry je završio sa samo 16 poena, ali i 10 asistencija, ali osim Thompsona, najbolju ofenzivnu utakmicu sezone imao je i Draymond Green, koji je završio s 23 poena. Domaćine su predvodili Colin Sexton s 35 i rookie Keyonte George s učinkom karijere od 33 poena.

Warriorsima je ovo bila šesta pobjeda u zadnjih sedam utakmica i druga na Jazzom ovog tjedna, što je posebno važno jer te dvije momčadi drže 10. i 11. mjesto Zapada, odnosno na granici su zone play-ina, a Golden State sad je stvorio osjetniju razliku te s omjerom 27-26 ima jednu pobjedu više, ali čak četiri poraza manje od Ute, koja je na 26-30.

Milwaukee izgubio sedmu od 10 nakon dolaska Riversa

Jednako uzbudljiva završnica bila je u Memphisu, gdje su domaći Grizzliesi svladali Milwaukee Buckse 113:110. Memphis je imao devet poena viška u zadnjoj minute, ali Malik Beasley je s dvije trice smanjio na tri, ali Damian Lillard nije uspio pogoditi za produžetak sa zvukom sirene.

Ziaire Williams i rookie GG Jackson, najmlađi igrač lige, predvodili su Grizzliese s 27 poena svaki, dok Bucksima nije bilo dovoljno ni 35 poena i 12 asistencija Giannisa Antetokounmpa. Milwaukeeju je to sedmi poraz u 10 utakmica otkako ih je preuzeo trener Doc Rivers te ih samo niz poraza ozljedama pokošenih New York Knicksa još drži na trećem mjestu Istoka.

U posljednjoj večeri uoči All-Star vikenda odigrane su samo tri utakmice, a u posljednjoj je Minnesota potvrdila vodeće mjesto na Zapadu uvjerljivom pobjedom u Portlandu 128:91, u koju je Anthony Edwards ugradio 34 poena.

Rezultati:

Memphis - Milwaukee 113:110
Utah - Golden State 137:140
Portland - Minnesota 91:128

Pročitajte više