Regija

Nakon 58 godina Zvezda želi ići s Marakane. "Selidba je naša budućnost"

Foto: EPA

GENERALNI direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić poručio je da na Marakani ozbiljno razmišljaju o novom objektu na kojem bi prvak Srbije igrao svoje utakmice, a istovremeno i ostvarivao prihode, objavio je list Ekspres.

Terzić napominje da je klub tijekom boravka na Marakani samo na gubitku i da mora pronaći bolje rješenje.

"Pričamo o nekom kapitalu, a imamo samo rashode"

"Mi smo ovdje (u Ljutice Bogdana) vlasnici 16.5 hektara zemlje i pričamo o tome kao o nekom kapitalu, a ne dobivamo ništa. Zapravo, imamo samo rashode u iznosu od 250.000 eura, koliko plaćamo porez na imovinu gradu Beogradu", naveo je Terzić.

Na istoj lokaciji gdje je stadion nalaze se i pomoćni tereni, a to bi se u budućnosti moglo promijeniti. U planu je kupovina zemljišta kod aerodroma Nikola Tesla, gdje bi mogao biti novi dom srpskog prvaka.

"Želimo se preseliti, to je naša budućnost"

"Stadion je napravljen daleke 1963., van svake pameti naslonjen je sa sve četiri tribine na zemlju tako da nemamo ni jedan jedini kvadratni metar poslovnog ili stambenog prostora na najskupljoj lokaciji u Beogradu. Ljudi iz svijeta kad dođu ne mogu se načuditi na kakvoj lokaciji imamo šest pomoćnih terena. Istina, imao je to i Real oko stadiona Santiago Bernabeu, ali je sve izmjestio i napravio trening-kamp. Uradit će to i Zvezda. Blizu smo dogovora o kupnji 20 hektara zemlje na poziciji blizu aerodroma i formiranja našeg trening-kampa, da se kompletno preselimo tamo. To je budućnost Crvene zvezde", rekao je Zvezdan Terzić.

Ovo nije prvi put da se u Zvezdi priča o novom stadionu. Terzić je prije koronavirusa govorio o investiciji od 200 milijuna eura za novi stadion, ali kasnije je uslijedilo zatišje, piše srpski Telegraf. Sad ostaje vidjeti što će biti od novog plana.

Pročitajte više