Nakon Benfice, mali Getafe ruši i veliki Bayern?

MOŽE LI mali Getafe nastaviti svoj niz nepobjedivosti i večeras kada na Alfonso Perezu dočekuje minhenski Bayern.

Večeras se, naime, igraju uzvratne utakmice četvrtfinala Kupa Uefa. Zenit je svoj posao obavio u prvoj utakmici pobijedivši 4:1 na gostovanju Bayer Leverkusen.

Zenit St. Petersburg je ove godine uistinu pokazao da igra jako dobar nogomet. Momčad Dicka Advocaata tako je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici skinula skalp apotekarima na njihovom terenu u Leverkusenu. Iako se Nijemce nikada ne treba otpisati, dojma smo da u uzvratu u St. Petersburgu nemaju što previše tražiti.

Prednost Rusa od 4:1 iz prve utakmice je prevelika da bi je Bayer nadoknadio. Možda, gosti i uspiju pobijediti večeras, no ne vjerujemo da bi mogli zavaljati četiri komada na gostovanju Zenitu koji je sposoban u Kupu Uefa otići do samoga kraja. Rusi su dosada već izbacili Villareal i Marseille.

Getafe bez nekoliko ključnih igrača na Bayern

Bayern je u prvoj utakmici odigrao jako loše. Domaći su prije tjedan dana poveli i nakon toga prepustili igru gostima iz Madrida. To im se osvetilo, Contra je izjednačio pred kraj a Getafe je čak i imao priliku za pobjedu.

No, večeras će žutima nedostajati nekoliko bitnih igrača, što bi Bavarcima trebalo olakšati posao na stadionu Alfonso Perez. Ključni igrač Granero neće igrati zbog žutih kartona, važni obrambeni igrači, Mario i Cata Diaz su ozlijeđeni. Veznjak Pablo Hernandez također je ozlijeđen.

"Ako pristupimo utakmici kao u drugom poluvremenu u Munchenu imamo šanse proći", kaže danski strateg na klupi Getafea Michael Laudrup.

Ipak, Bayern je favorit.

"Želimo demonstrirati protiv Getafea kvalitete koje posjedujemo. Mi smo uvijek među favoritima, u kojem god natjecanju igramo", samouvjereno govori o utakmici trener Bayerna Ottmar Hitzfeld.

Bayern je s pravom favorit, ali samo ako odigra onoliko koliko zna. U suprotnom Getafe ima jako dobre šanse za prolaz u polufinale, što bi bio najveći europski klupski uspjeh ovog malog madridskog kluba.

PSV i Fiorentina napadački po pobjedu

PSV u utakmicu također ulazi s problemima oko ozljeda ključnih igrača. Napadač Jefferson Farfan ne može nastupiti zbog žutih kartona dok se važni veznjak Ibrahim Afellay ozlijedio protiv Heraclesa. No, PSV ima 1:1 iz prve utakmice i igra kod kuće.

"Cilj nam je pokušati pobijediti, a ne braniti rezultat. Fiorentina će nas sigurno napasti, to je i inače njihov stil igre", kaže trener PSV-a Vergoossen.

"Sviđa mi se pristup mojih igrača na treninzima. Imamo dobru momčad koja je još narasla nakon velikih ispita u Kupu Uefa. Imam vjeru u svoje igrače. Ako ćemo igrati kao momčad i tako napadati, možemo do pobjede", kaže trener Viola Cesare Prandelli.

Fiorentina u svakom slučaju mora zabiti barem jedan pogodak. Prandelli je nekolicinu igrača odmarao protiv Reggine (2:0) te bi trebao imati kompletan sastav svjež i odmoran na raspolaganju.

Bento skriva sastav koji će istrčati protiv Rangersa

Na Stadionu Jose Alvalade u Lisabonu večeras Sporting igra uzvrat protiv Rangersa. Prva utakmica je završila 0:0 što daje šanse i jednim i drugima za prolaz u polufinale.
Trener Sportinga Paulo Bento ističe da je ključ utakmice strpljivost i prevlast na sredini terena.
"Moramo se žrtvovati svih 90 minuta. Ako smo strpljivi to nam je pola uspjeha. Navijači će to morati razumjeti", kaže Bento.

Što se sastava tiče, Bento još uvijek skriva s kojih jedanaest će istrčati na teren večeras.

"Ja znam tko će igrati, igrači znaju tko će igrati, samo ćete vi morati pričekati", diplomatski će Bento novinarima o sastavu Sportinga.

Kod Sportinga nedostaje Anderson Polga, a kod Rangersa David Weir. Dobra vijest za sastav Waltera Smitha jest povratak Daniela Cousina.

"Moramo vidjeti kako će igrači reagirati u utakmici. Znam da je Sporting odlična ekipa koja nam može napraviti puno problema", kaže Smith.

Obje momčadi već jako dugo čekaju na jedan europski trofej. Rangersu je to pošlo za nogom prije 36 godina a Sportingu prije čak 44. Možda će ova godina za jednu od ove dvije ekipe biti godina uspjeha.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više