FIFA THE BEST

Nakon Hrvata javio se i Egipat, tvrde da je FIFA namjestila izbor za Messija

Foto: EPA

PRESTIŽNA nagrada FIFA The Best ove godine dodijeljena je Lionelu Messiju koji je tako kao najbolji igrač svijeta naslijedio Luku Modrića.

Odmah nakon izbora mnogi su izrazili sumnju u regularnost dodjele, a jedan od najglasnijih bio je Hrvat na klupi Sudana Zdravko Logarušić. 

Hrvat optužuje FIFA-u

Logarušić je objavio fotografiju na kojoj se vidi da su njegovi glasovi trebali ići Salahu, Maneu i Mbappéu. FIFA je nakon izbora objavila kako je Logarušić glasove dao Messiju, Van Dijku i Maneu.

"Fotografirao sam papir koji sam potpisao s tajnikom Sudanskog nogometnog saveza. Ne znam što se dalje dogodilo", prenosi Logarušićeve riječi portal Al Arabya.

Kapetan Nikaragve tvrdi isto

Zbog istog problema javio se i kapetan reprezentacije Nikaragve Juan Barrera. 

"Nisam glasao za Messija. Prošle godine sam mu dao svoj glas, ali ne i ove", rekao je Barrera i dodatno pojačao sumnju u regularnost izbora. A onda su se javili i Egipćani s posebnim slučajem. 

Nevjerojatan slučaj iz Egipta

Jedan od glavnih kandidata za nagradu bio je i Egipćanin Mohamed Salah, a danas su se oglasili iz Egipatskog nogometnog saveza uvjereni kako i oni mogu dokazati da se pomagalo Messiju da dođe do nagrade. 

Egipćani su kontektirali FIFA-u da im pojasni zašto glasovi njihovog izbornika i kapetana nizu uzeti u obzir, a iz FIFA-e su im odgovorili da su glasovi bili napisani velikim slovima pa zato nisu prihvaćeni kao autentični. 

Također su dodali da glavni tajnik nogometnog saveza nije potpisao formulare, što je obavezno. Egipćani pak tvrde da su svu dokumentaciju ispunjenu prema pravilima poslali četiri sata prije roka za podnošenje glasova te još jednom naglašavaju kako vjeruju da je izbor namješten.

 

Pročitajte više