Nakon niza odbijenica, Bayern pronašao tri kandidata za trenera. Oglasio se Guardiola

Foto: Epa

PREMDA je i dalje u igri u Ligi prvaka, iza Bayerna je jedna od najslabijih sezona u posljednjih nekoliko godina. U Kupu su ispali odmah na početku, a Bayer Leverkusen im je uzeo naslov nakon 11 godina vladavine u Njemačkoj. Neovisno kako završi kampanja Bavaraca u Ligi prvaka, Thomas Tuchel na kraju sezone odlazi, a uprava Bayerna pod hitno mora pronaći novog trenera.

Xabi Alonso je bio prva i najveća želja sportskog direktora Bavaraca Maxa Eberla, no Bask je jasno dao do znanja da nema namjeru otići iz Leverkusena. Poziv je dobio i izbornik Elfa Julian Nagelsmann, ali ni njemu se ne vraća u klub koji ga je otpustio da bi doveo upravo Tuchela, pa je produžio ugovor s DFB-om.

Dolaze samo odbijenice

Ponudu Bayerna odbio je i austrijski izbornik te bivši trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick, a Bild piše kako su Bavarce odbili i menadžer engleskog Brightona Roberto De Zerbi i trener Aston Ville Unai Emery. Bild dodaje da su u Bayernu glavni fokus stavili na trenera Uniteda Erika ten Haga i Benficinog Rogera Schmidta te Baska Julena Lopeteguija.

Schmidt je navodno odbio poziv i nema želju napustiti Lisabon, a Nizozemac ima važeći ugovor s Unitedom. Jedini je slobodan Lopetegui, koji je bez posla od konca prošle sezone, kada su čelnici engleskog Wolverhampton Wanderersa odlučili s njim prekinuti suradnju.

Sa Sevillom je Bask osvojio i Europsku ligu 2020., a prije toga je s mladom španjolskom reprezentacijom uzeo i dva naslova prvaka Europe. Vodio je i seniorsku reprezentaciju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018., ali smijenjen je prije puta u Rusiju. Čelnici Španjolskog saveza saznali su da je Lopetegui potajno potpisao ugovor s madridskim Realom. Dobio je otkaz nakon svega 14 utakmica na klupi Kraljeva. 

Oglasio se i Pep

Dramatičnu potragu za novim trenerom Bayerna je za Sky komentirao i trener Manchester Cityja Pep Guardiola, koji je tri godine svoje trenerske karijere proveo u Bavarskoj.

"Mislim da je pitanje vremena kada će Bayern odabrati novog trenera. Moraju dobro procijeniti koga žele dovesti s obzirom na igrače koje imaju na dispoziciji i kakvu igru žele prezentirati. Bayern ima kvalitetne ljude i sigurno će pronaći najbolje rješenje. Ja im to od srca želim jer jako volim taj klub", rekao je Guardiola.

Pročitajte više