Nakon poraza od oslabljenog drugoligaša Torcida igrače gađala stolicama. Miše: Skidajte dresove!

ISTOG dana kada im je novi predsjednik dogovorio utakmicu s najboljom momčadi na svijetu, "igrači" Hajduka su neviđeno osramotili kod najlošijeg kluba u HNL-u.

Međutim, oni koji će sljedeće godine igrati protiv Vinogradara bili su puno bolji od onih koji će za dva mjeseca čuvati Xavija i Iniestu.

Da blamaža bude veća, Hajduk je na stadionu Stjepan Spajić, gdje će se sljedeće sezone igrati drugoligaške utakmice, igrao protiv domaćina koji je bio prilično oslabljen ozljedama, pa je Miše mnogim igračima dao priliku da mu se dokažu na terenu, a ne samo preko menadžera.

Završilo je jadno i bijedno, a čak par stotina torcidaša, koliko je pratilo utakmicu u Novom Zagrebu, nakon utakmice je igračima poručilo što misle: Uz već uobičajena skandiranja igračima "Vi niste Hajduk" i "Skidajte dresove", gađali su ih stolicama.

Nabacio se prema njima, samo verbalno i trener Ante Miše: "Neka se mladi igrači koji su dobili priliku nametnuti se, srame kako nose dres Hajduka. Za utakmicu kod Dragovoljca sastavio sam momčad mladih igrača. Neka sad pogledaju snimku susreta i vide kako većina njih nisu iskoristili ukazano povjerenje."

Kao što se već nakon svake utakmice ovog proljeća misli da smo vidjeli najgore od Hajduka, tako nas igrači u bijelom svaki put nanovo iznenade novim ponorom. Ne samo promatrače, nego i trenera:

"U najcrnjim snovima nisam mislio da Hajduk može odigrati ovako loše. Kad sam preuzimao Hajduk nisam znao da Hajduk može biti tako loš. Igrači su u potpunoj psihološkoj blokadi."

Razmišlja li o ostavci, koju je upravo podnio kolega Halilhodžić?

"Njemu želim svu sreću, ali ja ni ne pomišljam na tako nešto. Nisu za ovakav Hajduk krivci samo treneri. Iako je lakše mijenjati trenere nego igrače, igrači se moraju zapitati koliko je njihova krivnja."

Netko će biti kriv ako Hajduk susjedu Splitu prepusti drugo mjesto, jer nakon ovog poraza to nije nemoguće. Čeka ih Zagreb u Kranjčevićevoj i Lokomotiva na Poljudu, ali ako Split danas pobjedi Zadar, dolazi mu na samo dva boda.

"Situacija nije laka, ali moramo spasiti što se može i sačuvati drugo mjesto."

Ako te ne uspije, Hajduk bi natjecanje u europskim pretkolima umjesto u 2., počeo u 1. pretkolu. Mada je možda bolje da ovakav Hajduk ne sramoti sebe i hrvatski nogomet u Europi.

Pročitajte više