Nakon raka i 525 dana izvan nogometa vratio se u sastav protiv Liverpoola

Foto: Profimedia

BOURNEMOUTH je u 26. kolu Premier lige pobijedio Liverpool 1:0 i tako s posljednjeg 20. mjesta barem privremeno skočio na 16., iznad zone ispadanja, a Redsima nanio težak udarac u borbi za Ligu prvaka, prekinuvši mu niz od pet utakmica bez poraza. Mohamed Salah u 70. minuti promašio je jedanaesterac, pa je gol Philipa Billinga iz 28. minute ostao jedini na utakmici.

No domaćini su osim Billinga imali još jednog junaka, koji nije ni ulazio u igru. U kadru Bournemoutha se prvi put nakon čak 525 dana našao 25-godišnji napadač David Brooks. Njemu je u listopadu 2021. dijagnosticiran rak, odnosno Hodgkinov limfom u drugoj fazi. Nasreću, bolest je otkrivena na vrijeme i Brooks je u svibnju objavio da je pobijedio rak.

No nije još bio ni blizu povratka nogometu kada je izgubio priliku da nastupi za reprezentaciju Walesa na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Liječnici su mu konačno dali odobrenje za povratak, trener Gary O'Neil uvrstio ga je u sastav za Liverpool, ali nije ga uvodio s klupe. Sljedeću priliku za povratak imat će sljedeće subote na gostovanju kod Aston Ville.

Pročitajte više