Nakon skandala u Našicama pripremaju se drastične kazne. Oglasio se i gazda Nexea

Foto: Borna jaksic /PIXSELL

NAJVEĆI hrvatski rukometni derbi između Nexea i Zagreba u Našicama trajao je samo 29 minuta i 54 sekunde. Naime, nakon prodora Melića, koji je pod prekršajem uspio postići pogodak, suci su svirali sedmerac, na što je burno reagirala publika u prepunoj našičkoj sportskoj dvorani.

S ovom se odlukom sudaca nije složio ni Fahrudin Melić, koji je zbog prigovora zaradio isključenje, pa je atmosfera u dvorani dodatno proključala. U gužvi koja je nastala oko zapisničkog stola Marko Bezjak je u prolazu ramenom zakačio delegata utakmice Antu Josića, koji se srušio na tlo. Do njega je odmah stigla liječnička služba i, nakon što se pridigao, otpratila ga u svlačionicu. Prekid je trajao više od pola sata, nakon čega je donesena odluka da se utakmica prekida pri rezultatu 9:16. 

Očekuju se drastične kazne

Naravno, to je odmah podiglo dosta medijske prašine i već se počelo špekulirati s disciplinskim mjerama i pravorijekom koji bi trebala donijeti disciplinska komisija HRS-a. Sigurno je da će Bezjak najteže proći, čak se spominje i doživotna zabrana igranja rukometa, jer ako ga HRS kazni, neće moći nigdje drugdje igrati. Također, stegovni postupci bit će podignuti protiv RK Nexea kao domaćina, trenera Nexea Veselina Vujovića te igrača Nexea, već spomenutog Marka Bezjaka i Andraža Velkavrha.

Prvi čovjek Nexea: Žao mi je iskreno zbog svega, ali apsolutno vjerujem Marku 

O čitavom skandalu se oglasio i predsjednik našičkog kluba Josip Ergović. On je siguran da je do svega došlo slučajno.

"Iznimno mi je žao zbog ovog što se dogodilo. Potrudili smo se da napravimo praznik rukometa. Organizirali smo druženje navijača Nexea i Zagreba i sve je išlo prema tome da nas čeka praznik rukometa i festival sporta. A onda se dogodilo to što se dogodilo.

Zbog toga iskreno žalim, ali apsolutno vjerujem na riječ Marku Bezjaku, koji mi je rekao da nikakve namjere nije bilo da sruši gospodina Josića, kojeg inače jako cijenim. Nakon što je dobio dvije minute kazne, kao isključeni igrač prošao je kroz taj prostor i slučajno ga je zakačio ramenom", rekao je Ergović i nastavio:

"Molim vas, nemojte dolijevati ulje na vatru"

"Ponavljam, iskreno mi je žao zbog svega što se dogodilo, ali reći ću da je svakome tko zna Marka Bezjaka jasno da je taj momak blage naravi i da nikad u životu ne bi napravio nešto tako namjerno. Marko je osvajač LP-a, višegodišnji reprezentativac Slovenije, veliki sportaš i sigurno je da nikoga ne bi fizički napao.

Želim da se svi u našoj dvorani osjećaju sigurno, a to je moja dužnost. Zagrebu čestitam, odigrali su odlično. Oni nisu naši neprijatelji, mi smo takmaci. I krivo mi je što je ovaj slučajan događaj zasjenio sve.

Vidio sam brojne negativne komentare na čitavu priču. Apeliram na sve da se tenzije smire jer nikome nije u interesu dolijevati ulje na vatru. Ne mogu reći što će se dogoditi, čekamo odluku Saveza i onda ćemo znati kako postupiti.''
 

Pročitajte više