Nakon što je prozvao Hrvate na TV-u, legendarni zvezdaš zapjevao četničke pjesme

Index.hr

DULE SAVIĆ ponovno je skrenuo pozornost na sebe. Nakon rasprave na srpskoj televiziji o napadu na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu u kojoj je rekao "Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata", bio je gost Delija koji su slavili 25 godina grupe "Brigate".

Legenda Crvene zvezde: Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata

Na proslavi je zapjevao četničku pjesmu "Morem plovi jedna mala barka" u kojoj se pjeva o četničkom vođi Draži Mihailoviću.

 

 

Podsjetimo, prošle subote su u Splitu napadnuta trojica vaterpolista. Dvojica su uspjela pobjeći napadačima, a treći je nakon nekoliko udaraca spas potražio skokom u more. 

Savić je ovako to komentirao:

"Moramo im pomoći da ozdrave, nažalost. Ja bih volio da smo mi dobri susjedi. Kada bi oni bili deseti dio prema nama iskreni onoliko koliko smo mi prema njima, ovdje bi se moglo normalno natjecati. Međutim, nema lijeka... Podsjetio bih na povijest i natpis s protestantske katedrale u Magdeburgu: 'Sačuvaj nas, Bože, kuge, gladi i Hrvata.' Oni su još u 17. stoljeću počinili stravične zločine, a mi sada treba da im pomognemo."

Jučerašnja proslava organizirana je nakon utakmice s Vojvodinom, a na njoj su bili i neki nogometaši Crvene zvezde poput Marka Gobeljića, Gorana Čaušića i kapetana Zvezde, Vujadina Savića, sina Duleta Savića. 

Delije izvjesile transparent na kojem piše što misle o napadu na vaterpoliste

Na spomenutoj utakmici Delije su iskoristile priliku za svoj komentar na događanja prethodnog vikenda u Splitu.

"Jadranska priča na splitskoj Rivi, protiv takvih liga dok god smo živi'', pisalo je na transparentu Delija, nakon čega je uslijedilo skandiranje "Zvezda, Srbija, nikad Jugoslavija" i "J... vas liga Jadranska".

Ispod transparenta, na ogradi, jasno se vidi i velika slika četničkog vođe i ratnog zločinca Draže Mihailovića.

Kasnije su se Delije obratile direktno i huliganima koji su u Splitu napali igrače Zvezde.

"Splitski 'huligani' napadaju igrače, a ne misle da stanu kad sretnu navijače."

Pročitajte više