LIGE PETICE

"Nakon takvog transfera u Barceloni su zaplakali. Bio je to pravi rat"

Foto: EPA-EFE

BARCELONA je početkom 2019. učinila baš sve kako bi dovela Frenkieja de Jonga iz Ajaxa. Za 22-godišnjeg nizozemskog veznjaka platila je 75 milijuna eura i dala mu plaću, kako piše katalonski Sport, od oko 16 milijuna eura po sezoni.

To je čak deset milijuna više u odnosu na Ivana Rakitića.

Zbog De Jonga pati i hrvatski reprezentativac, koji je izgubio mjesto u udarnoj postavi španjolskog prvaka, a koliko je posao s De Jongom bio bitan otkrio je igračev menadžer Hasan Cetinkaya.

"Bio je to pravi rat, De Jonga su svi željeli. PSG, City i Juventus učinili su praktički sve da ga dovedu u svoje redove. No Barcelona je oduvijek bila njegov prvi izbor. Barcina filozofija nogometa zapisana je u njegov DNK", otkrio je pa dodao:

"Bila je jako napeta situacija sve dok De Jong nije stavio potpis na ugovor. U tom trenutku zavladalo je takvo oduševljenje kakvo nikada nisam vidio. Čelnici Barcelone otpustili su kočnice, Pep Segura briznuo je u plač. Očito je da su bili pod golemim pritiskom."

Segura je u to doba bio generalni menadžer kluba i to mu je, neosporno, jedan od najvećih poslova u klubu.

"Pozvali su nas u najbolji restoran, u brdskom zaleđu Barcelone. Cijelu večer pili smo najbolja vina i jeli najfinija jela. Svi su smijali i veselili, konačno su se mogli opustiti", prisjetio se Cetinkaya.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više