BiH dopustila Republici Srpskoj nogometnu reprezentaciju. Što će reći FIFA i UEFA?

Foto: FSRS

ČELNICI Fudbalskog saveza Republike Srpske na idućoj bi sjednici 12. veljače trebali razmatrati prijedloge za izbornike i članove stručnih stožera svih kategorija, od najmlađih do seniora, piše Klix.ba. Ideja o oživljavanju seniorske reprezentacije, koja nije odigrala utakmicu od 2002. godine, povukla je kontroverze u Bosni i Hercegovini.

"Razmišljamo u tom pravcu i vrlo brzo ćemo razgovarati na tu temu. Sredinom veljače imat ćemo i sjednicu Izvršnog odbora Fudbalskog saveza RS-a na kojoj ćemo utvrditi neke stvari i organizirati reprezentativne selekcije u svim uzrastima, uključujući i seniorsku. Treba imenovati i sve selektore, odnosno stručne stožere svih reprezentacija. 

Radit ćemo i na reorganizaciji kalendara natjecanja koji treba biti podudaran s istim aktom na nivou Nogometnog saveza BiH. Imamo i jednu ideju za lipanj o kojoj ćemo govoriti kada za to dođe vrijeme", rekao je predsjednik NS BiH Vico Zeljković, a prenosi Srpskainfo.

Što će reći FIFA i UEFA?

Nogometni savez BiH prihvatio je želju FSRS-a da njegove reprezentativne selekcije mogu igrati prijateljske i međunarodne utakmice i to opravdao interesom razvoja nogometa, no pitanje je kakve će reakcije ta odluka izazvati kod UEFA-e i FIFA-e.

Republika Srpska je u prethodnom razdoblju imala sve selekcije od pionirskih do U-23, ali seniorska momčad odigrala je samo tri utakmice - protiv selekcije grčkoga grada Kavala te u Njemačkoj protiv druge momčadi Bayerna i drugoligaša Schweinfurta.

Pročitajte više