NAMJERNO PROMAŠIO NEPOSTOJEĆI PENAL Potez 18-godišnjaka vraća vjeru u hrvatski nogomet

Foto: Petar Meter

JUNIORSKI derbi 17. kola 1. Županijske lige Split u Prološcu igrali su domaća Mladost, vodeća na tablici i četvrtoplasirani Jadran iz Tučepi. 

U dvoboju talentiranih mladića u prvi plan izbio je sudac, koji je u 20. minuti pokazao na jedanaesterac za Mladost nakon što je samo on vidio prekršaj golmana Jadrana nad igračem domaće momčadi. 
 
Loptu je na bijelu točku namjestio 18-godišnji Petar Meter. Umjesto da opali na gol, dakle napravi ono što bi svi nogometni profesionalci i plaćenici mirne duše napravili, mladi Petar loptu je namjerno napucao daleko od gola gostiju, prema korneru. 
 
Potez kakav se praktično ne viđa na nogometnim borilištima od Županijske pa do Lige prvaka, gdje se za postizanje gola koriste svi, pa i neregularni i nesportski načini poentiranja. 
 
Tinejdžer iz Prološca očitao je lekciju svima koji su nogomet pretvorili u sport gdje vladaju profit i egoizam, dok je fair-play praktično iščezao. 
 
Posebno je lijepo u hrvatskom nogometu svjedočiti ovakvom činu i pisati o njemu, kao pozitivnoj i pohvalnoj iznimci u moru negativnosti, nepravdi i nezakonitosti.
 
Tučepljani, oduševljeni potezom njihovog suparnika, kontaktirali su nas zamolbom da napišemo tekst o onome što je mladi Meter napravio, ističući da potezi kao što je ovaj vraćaju vjeru u hrvatski nogomet.
 
Putem društvenih mreža našli smo mladog junaka hrvatskog nogometnog juga, koji nam je ovako opisao svoj potez:
 
"Očigledno je bilo da se radilo o nenamjernoj sudačkoj pogrešci. Iako je rezultat bio 0:0, smatrao sam kako bi bilo lijepo od mene i moje ekipe da ne zabijemo taj jedanaesterac ponajprije zbog toga što sam već par puta i sam bio oštećen i znam kako se igrač koji se zalaže loše osjeća kad primi takav gol.
 
Na koncu, mi smo ipak niželigaški klubovi koji nogomet igraju iz čiste ljubavi, te ga ne vidimo kao način zarade za život.
 
Eto, nekada igrač bude sretan i nakon promašenog jedanaesterca."

Pročitajte više