Namješten susret Europske lige i sedam utakmica slovenskog prvenstva?

VELIKA afera oko namještanja utakmica ovih dana potresa nogometnu javnost. Uefa s njemačkim vlastima surađuje u istrazi oko 200 sumnjivih utakmica u europskim ligama.

Među tim zemljama je i Slovenija. Sumnjivo je sedam utakmice tamošnje lige, ali i uzvratni susret kvalifikacija za Europsku ligu između Interblocka i Metalurga. Susret je završio pobjedom 3:0 gostiju iz Donjecka. Vlasnik Interblocka je inače Jon Pečečnik, čovjek koji se obogatio na poker-aparatima, a njegov klub je uoči sezone upao u financijske teškoće.

Njemački ARD donosi da je jedna od namještenih utakmica dvoboj Drave i Nafte koji je igran u travnju. Tada je momčad iz Ptuja slavila 4:1 nakon što je sedam mjeseci bila bez pobjede, a jedan igrač je za namještanje utakmice navodno dobio pet tisuća dolara.

Slovenski mediji pišu da će šef disciplinskog odijela Uefe Peter Limacher doći u Sloveniju kako bi istražio što se tamo događalo. S druge strane, Nogometni savez Slovenije i Udruga klubova prve slovenske lige su obavijestili kako nisu dobili nikakav zahtjev da provedu istragu, no da su spremi na suradnju.

"Stigao nam je faks iz Uefe kojim se generalni tajnik i disciplinski sudac Nogometnog savez Slovenije, Simon Jeglič poziva na sastanak u Ženevu. Tema sastanka nije navedena, ali nedvojbeno se radi o klađenju na utakmice", rekli su u Savezu.

Pročitajte više