engleska

Napaćeni engleski velikan u drami na Hillsboroughu došao na korak do Championshipa

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Sunderlanda došli su na korak do povratka u Championship nakon što su u uzvratnoj utakmici polufinala doigravanja League One odigrali 1:1 u gostima kod Sheffield Wednesdaya. Sunderland je slavio u prvoj utakmici, a na Hillsboroughu je prolazak osigurao golom u trećoj minuti sudačke nadoknade.

U tvrdoj utakmici s ne previše prilika Wednesday je poveo u 74. minuti golom Leeja Gregoryja i to je bio rezultat koji je domaćinima donosio produžetak. No Sunderland je u trećoj od čak deset minuta sudačke nadoknade uspio izjednačiti nakon lijepe akcije i gola Robertsa.

Šesterostruki prvak Engleske tako će za povratak u Championship 21. svibnja na Wembleyju igrati protiv Wycombe Wanderersa koji su s ukupnih 2:1 bili bolji od Milton Keynesa. Slavni Sunderland je iz Premier lige ispao 2017. te je odmah planirao povratak u Premier ligu, ali je nakon katastrofalne sezone ispao u League One što je sjajno prikazano u Netflixovu dokumentarcu Sunderland 'till I Die.

Tamo je u zadnje četiri sezone dvaput igrao play-off za ulazak u Championship, ali je 2019. izgubio na Wembleyju od Charltona golom u 94. minuti, da bi prošle sezone ispao u polufinalu od Lincoln Cityja. Ove sezone je Sunderland osnovni dio League One završio na petome mjestu.

Pročitajte više