LIGE PETICE

U najjačim europskim ligama nema nesretnijeg nogometaša od napadača Aston Ville

NAPADAČ Aston Ville Ollie Watkins u subotnjoj utakmici protiv Wolverhamptona nije se upisao među strijelce unatoč tome što je uputio šest udaraca prema golu suparnika. Jedan od njih završio je na okviru vrata, što je mnogima dalo za pravo da ustvrde kako je 25-godišnji napadač u ovom trenutku možda i najnesretniji nogometaš u najjačim europskim ligama.

Čak sedam puta njegove pokušaje zadržavao je okvir gola nakon što je svojim udarcima već svladavao vratare.

Najskuplje pojačanje u Aston Villinoj povijesti dobro se isplaćuje. Predstavio se savršenim hat-trickom u listopadskoj pobjedi 7:2 protiv Liverpoola, što su mu bili prvi ligaški golovi nakon što ga je klub doveo u transferu vrijednom 33 milijuna eura iz Brentforda, a s 10 golova je vodeći strijelac momčadi.

Aston Villa u ovom trenutku zauzima deveto mjesto na ljestvici engleskog prvenstva, a on sam je na podjeli šestog kad se gledaju najbolji strijelci natjecanja. Vodeći Mohamed Salah zabio je sedam golova više od Watkinsa kojeg centimetar-dva lijevo, desno ili niže prečesto košta slavlja pogotka.

Zapravo, toliko često da je njega samoga okvir gola zaustavio u više navrata od ijednog igrača u Premiershipu, odnosno okvir je pogađao više nego čak 65 od 98 klubova u pet najjačih europskih prvenstava.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više