Napokon se oglasio i McGregor: Komentirao borbu i poslao poruku Rusu

Foto: Epa


KHABIB NURMAGOMEDOV u Las Vegasu je u sklopu UFC-a 229 gušenjem s leđa u 4. rundi pobijedio Conora McGregora. Pobjedom je obranio UFC-ovu šampionsku titulu u lakoj kategoriji.

Sjenu na borbu večeri bacio je incident koji je uslijedio nakon meča. Khabib Nurmagomedov izazvao je sveopći kaos jer je po završetku duela preskočio ogradu oktogona i napao McGregorovog jiu-jitsu trenera Dillona Danisa. Ubrzo je metež poprimio još veću razinu pa se neredima priključio i Conor McGregor kojeg je s leđa udario jedan od Khabibovih timskih suradnika.

Na tiskovnoj konferenciji nakon meča Khabib Nurmagomedov svoj ispad bijesa pojasnio je "napadom na svoju religiju i narodnost". Međutim, pred kamerama se prvo ispričao za izljev emocija.

"Ispričavam se. Ispričavam se Las Vegasu i cijeloj Americi. Znam da će me moj otac razbiti kada stignem kući. Ispričavam se još jedanput", poručio je Rus na početku presice i potom razotkrio pozadinu skandala.

"McGregor je pričao o mojoj religiji, o mojoj zemlji, o mojem ocu. Ne možete govoriti o religijama i narodima. Svjestan sam svoje pogreške, ali pokazao sam dovoljno poštovanja prije i nakon meča. Sve do trenutka kada sam bio dovoljno isprovociran. Sjećate li se što je McGregor napravio u Brooklynu? Razbio je autobus i umalo ubio dvoje ljudi. Zašto sada ljudi diskutiraju o mojem preskakanju oktogona?" uz čuđenje je izjavio Khabib Nurmagomedov i pohvalio se kako mu je na pobjedi telefonskim pozivom čestitao i ruski predsjednik Vladimir Putin.

Na koncu svojeg monologa, tijekom kojeg nije dopuštao novinarska pitanja, Rus se još jedanput ispričao za počinjen izgred. 

Za razliku od Rusa, na presici se nije pojavio Conor McGregor. U njegovo ime je nekoliko riječi rekao predsjednik UFC-a Dana White koji je otkrio kako Conora ne zanimaju sramotna događanja nakon borbe, nego sama borba. 

''Uopće ga ne zanimaju događanja poslije borbe. Više je bio zabrinut samom borbom. Rekao mi je: 'Slušaj, čovječe, uzrujan sam. Boli me neka stvar za sve što se poslije dogodilo. Nas dvojica se ne volimo.' Kao što znate, ne sviđa mu se Khabib, ali nije ga prijavio kao ni ikoga iz njegova tima. Nije mu stalo do toga, nego samo do borbe'', rekao je White. 

Ipak, Irac nije izdržao i oglasio se preko svog Twitter profila. Kratkim komentarom je poručio kako jedva čeka uzvratni meč.

''Dobra borba. Radujem se revanšu'', napisao je Irac i tako najavio još jedan borilački spektakl o kojem će pričati cijeli svijet.

Pročitajte više