Napoli doveo prvo pojačanje u Ancelottijevoj eri: Dijete Milana kupljeno za 25 milijuna eura

Foto: EPA

NAPOLI je zgotovio prvi ljetni transfer vrijedan 25 milijuna eura, ujedno treću najveću kupovinu u klupskoj povijesti.

Napuljski klub službeno je predstavio Simonea Verdija (25), krilnog napadača s kojim je parafiran petogodišnji ugovor.

Bologna je prodajom talijanskog reprezentativca ostvarila najprofitabilniju prodaju u svojoj 109 dugoj klupskoj povijesti. Na temelju ugovora i prodaje Simonea Vedrija u Bolognu sredinom srpnja 2016. godine za jedan i pol milijuna eura, 20 posto ukupnog transfera pripao je Milanu.

Simone Verdi s Napolijem se povezivao i ranijih sezona. Na rubu je dolaska bio u proteklom siječanjskom prijelaznom razdoblju, no inzistirao je na ostanku u Bologni do konca netom okončane sezone.

Svestrane napadačke orijentacije, upotrebljiv je na svim ofenzivnim pozicijama. U Bologni se etablirao kao jedan od boljih napadača talijanskog prvenstva. Profilirao se i kao jedan od najboljih izvođača slobodnih udaraca cjelokupne lige. Još su upečatljiva sjećanja na proteklu jesensku polusezonu i dva pogotka Crotoneu iz slobodnjaka različitim nogama.

Prije Napolija nastupao je za Empoli i Bolognu, Juve Stabiju i Torino, Eibar i Carpi te Milan. U 248 službenih utakmica u svim klupskim natjecanjima zabilježio je 48 pogodaka i 31 asistenciju.

Pročitajte više