Napoli se pet minuta prije kraja spasio poraza kod novopečenog prvoligaša

Foto: EPA

AKTUALNI prvak Italije Napoli nije dobro krenuo u obranu titule. Nakon poraza od Lazija ekipa Rudija Garcije remizirala je rezultatom 2:2 na gostovanju kod Genoe, novopečenog prvoligaša koji je ovog ljeta izborio povratak među nogometnu elitu Apeninskog poluotoka.

Čini se kako vodstvo Napolija preko ljeta nije uspjelo sačuvati kvalitetu trofejne ekipe. Prava zamjena za stopera Kima koji je otišao u Bayern München nije dovedena, a mnogi su skeptični i prema Garciji koji je doveden kao nasljednik Luciana Spallettija.

Bod donijeli jokeri s klupe 

Genoa je protiv branitelja naslova čak imala i vodstvo od 2:0 koje je kasnije ispustila. U 40. minuti zabio je Mattia Bani, a u 56. naturalizirani talijanski napadač iz Argentine Mateo Retegui. Rezultat se nije mijenjao sve do posljednjih petnaestak minuta.

Prvo je Napoli u igru vratio Giacomo Raspadori u 76. minuti, a u 84. minuti bod im je donio Matteo Politano. Obojicu svojih strijelaca Garcia je uveo u igru u drugom poluvremenu. Cijelu utakmicu za domaći sastav kao kapetan je odigrao Milan Badelj. U srijedu Napoli čeka gostovanje kod Brage u Ligi prvaka.

 

Pročitajte više