SERIE A

Napolijev gazda zvijezdi protuzakonito oduzeo pola plaće. Kažnjava i ostale

Foto: EPA-EFE

NAPOLIJEVA svlačionica je u kolapsu. Tenzije između gazde Aurelija De Laurentiisa i igrača poprimile su dimenziju više. Prvi čovjek kluba odlučio je novčano kazniti Brazilca Allana i od mjesečne plaće oduzet će mu 200 tisuća eura.

Allan je tako platio svoj sukob s Aureliovim sinom Edom. Naime, između njih dvojice je umalo došlo do fizičkog sukoba nakon utakmice sa Salzburgom u Ligi prvaka.

Samo, ta kazna je protuzakonita - po članku 11 kolektivnog ugovora, nitko ne može biti kažnjen s više od 25 posto mjesečne zarade. Brazilcu je od plaće odsječeno 50 posto.

No tu nije kraj kaznama. La Gazzetta dello Sport piše da će kazne ostalim igračima biti od 20 do 225 tisuća eura.

Naravno, sve ide po procjeni kontroverznog Aurelija De Laurentiisa, a na njegovoj listi mogli bi se naći vrlo bitni igrači poput Kalidoua Koulibalyja, Driesa Mertensa, Lorenza Insignea i Josea Callejóna. 

Kad se sve zbroji, klub bi igrače trebao skratiti za dva i pol milijuna eura.

Inače, talijanski doprvak tek je sedmi ove sezone u Serie A i ne zna za pobjedu u pet posljednjih utakmica, a nakon remija kod kuće protiv Salzburga (1:1) u Ligi prvaka De Laurentis je zatražio sedmodnevnu karantenu za momčad. 

Međutim, igrači su to odbili te otišli kućama, a onda je proključalo pod Vezuvom i sukob traje već 20 dana. Kao pobunjenici su označeni Kalidou Koulibaly, Lorenzo Insigne, Dries Mertens, Jose Callejón i Allan. 

Prema pisanju talijanskih medija, Allan se na sastanku umalo potukao s Edoardom De Laurentisom, sinom vlasnika kluba koji već dulje vrijeme javno proziva igrače za nezalaganje, a oni ga smatraju jednim od ključnih ljudi, koji je protiv njih okrenuo i navijače. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

Pročitajte više