NARANČASTA PERIKA i ŽUTI KARTON Zašto je sudac odustao od spremne kazne za strijelca protiv Barcelone?

Foto: Getty Images/Guliver Image

RODRIGO, sjajni Valencijin napadač, u 60. minuti derbija protiv Barcelone (1:1) oduševio je navijače na Mestalli golom za vodstvo domaćina 1:0, ali posebno proslavom vrijednog zgoditka.

Došao je na tribinu i slavio s navijačima, a jedan od dječaka koji skupljaju lopte iz vrećice je izvadio narančastu periku i dao je Rodrigu. On ju je stavio na glavu i klečeći pokazivao prema nebu.
 
Načinom proslave zaslužio je žuti karton i to po dva kriterija. 
 
FIFA nalaže da se igrač koji slavi gol kazni ako pri tome napravi nešto od sljedećeg: provocira, penje se na ogradu ili tribine, skida majicu i prekriva lice ili glavu. 
 
Kao što se vidi na priloženoj snimci, sudac Ignacio Iglesias već je izvadio žuti karton i držao ga u ruci spremajući se pokazati ga Rodrigu.
 
Ipak, odustao je od toga jer je Valencijin strijelac spomenutom perikom iskazao počast Jaimeu Ortiju.
 
Najuspješniji predsjednik u povijesti kluba, za vrijeme čijeg mandata (2001 - 2004) je Valencija dva puta bila prvak Španjolske, te po jednom osvajač Kupa UEFA-e i finalist LP-a, umro je dva dana prije utakmice u 70. godini od posljedica raka pluća.
 
Međutim, sučevo razumijevanje za Rodriga i njegovu posvetu pokojnom predsjedniku razljutilo je mnoge navijače Barcelone. 

Razlog je što u prvom poluvremenu Iglesias nije priznao regularan gol Barcelone kada je Messijeva lopta pola metra prošla crtu, a što se tiče Rodriga, on je 15 minuta nakon oproštenog žutog kartona dobio javnu opomenu zbog oštrog starta.
 
Zaključak je jasan: da mu ga je Iglesias pokazao i prilikom slavlja gola, kada je morao, Barcelona bi zadnjih 15 minuta imala igrača više. 

Pročitajte više