Rijeka opet prva

Foto: Hina

RIJEKA I LOKOMOTIVA su utakmicom na Rujevici otvorile drugi dio sezone hrvatskog prvenstva. Riječani su slavili s 2:0 i tako nastavili lov na titulu prvaka.

Riječanima je to bila treća pobjeda ove sezone protiv Lokosa. Momčad Matjaža Keka i dalje je bez poraza, u 22 susreta upisala je 12 pobjeda i deset neodlučenih ishoda, dok je Lokomotiva doživjela deseti poraz ove sezone.

Lokomotiva je bolje otvorila utakmicu i u prvih deset minuta imala je dvije sjajne prilike, međutim Andrijašević i Marić nisu uspjeli svladati Vargića. Kazna je uslijedila u 18. minuti kada je Tomasov iskoristio veliku pogrešku Bručića koji je glavom vraćao loptu Zeleniki, no Tomasov je presjekao dodavanje i poentirao za vodstvo. Osam minuta kasnije Rijeka je povećala prednost, a pogodak je postigao Gavranović. Ubacio je Bezjak s desne strane, a novo riječko pojačanje iz okreta je sjajno pronašlo donji desni kut Zelenike. U drugom dijelu Lokomotiva je bila nešto aktivnija, no nije uspjela postići pogodak.

Trener Rijeke Matjaž Kek nije skrivao zadovoljstvo dohvaćenim prvim mjestom.

"Očekivano teška utakmica, ali i zaslužena pobjeda jer smo golove postignuli u pravom trenutku. Čestike igračima, vrlo bitan pozitivan ulazak u nastavak sezone. Trebat će još neko vrijeme da se posložimo i zato je primaran bio rezultat".

 


 
Ovom pobjedom Rijeka je preuzela vodstvo i držat će ga barem do nedjelje kada dosadašnjeg lidera Dinamo očekuje gradski derbi protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ulici. Rijeka vodi na ljestvici sa 46 bodova, Dinamo je drugi s bodom manje i utakmicom manje, a na trećem mjestu je Hajduk sa 39 bodova i susretom manje.

REZULTATI:
Rijeka - Lokomotiva 2:0 (Tomasov 18, Gavranović 26)

U subotu, 13. veljače
Osijek - istra 1961
Hajduk - Slaven Belupo

U nedjelju, 14. veljače
Inter - Split
Zagreb - Dinamo

 

RIJEKA - LOKOMOTIVA 2:0

Rijeka: Vargić - Mejač, Mitrović, Samardžić, Zuta - Močinić, Brezovec, Maleš - Bezjak, Gavranović, Tomasov

Lokomotiva: Zelenika - Karačić, Capan, Prenga, Bručić - Leko, Andrijašević, Barišić - Grezda, Marić, Fiolić  



 

 

Pročitajte više