Otkrivamo tko je maskirani navijač s Poljuda: Preziva se Mamić

Foto: Pixsell / M. Čikotić 

NAVIJAČ koji je u subotu upao sa sjevera na travnjak poljudskog stadiona i s hvataljkom za pirotehniku pojurio za sucem, 22-godišnji je Dominik Mamić iz Cerića kraj Vinkovaca. 

Maskiranog Mamića mirno su gledali zaštitari, a policija je tek naknadno intervenirala. Prijavu će dobiti i Hajduk kao organizator zbog golemog sigurnosnog propusta. Mamić je nakon policijske obrade priveden na splitski Prekršajni sud uz optužni prijedlog za tri prekršaja Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i jedan prekršaj Zakona o prekršajima protiv javnog reda.

Maskiran je upao na teren i pojurio za sucem, držeći u ruci predmet pogodan da drugog ozlijedi, stoji u činjeničnom opisu optužnog prijedloga.

Sudac je Mamiću odredio zadržavanje u zatvoru na Bilicama u trajanju od 15 dana, a 30 dana ima da napiše i objavi presudu. Mamić po zakonu ne može dobiti više od 120 dana zatvora, no policija je zatražila da mu se odredi i zabrana dolaska na utakmice u razdoblju od dvije godine. Vrlo je vjerojatno da će sud prihvatiti spomenuti zahtjev,  s obzirom na to da je Mamićev upad na teren top tema sportskih rubrika posljednja dva dana.

Zašto ne odgovara kazneno? 

Dominik Mamić u Split je stigao nedavno, a bit će prijavljen za tri djela iz Zakona o sprječavanju nereda na stadionima i jednog iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mura. Kao 20-godišnjak sudjelovao je u incidentu koji nema veze s navijanjem. Potukao se u kafiću te zaradio prijavu zbog narušavanja javnog reda i mira.

Zbog uleta na travnjak Poljuda sa šipkom u ruci, odgovarat će također samo prekršajno, a ne kazneno, budući da prijetnju nije realizirao, odnosno nije udario ni ozlijedio suca.

 

Pročitajte više