Navijač koji je nokautirao sarajevskog policajca karate udarcem nije hrvatski vojnik

NAKON saslušanja kod istražnog suca u Sarajevu te provedenog dokaznog postupka i pregledom video zapisa ustanovljeno je kako hrvatski vojnik Milan Topalušić nije osoba koja je nokautirala policajca na tribini tijekom utakmice BiH - Hrvatska, priopćio je danas MORH.

21-godišnjak iz Splita, pripadnik Hrvatske ratne mornarice, uhićen je u srijedu navečer pod sumnjom da je počinio kazneno djelo "napad na ovlaštenu službenu osobu", no nakon proveden istrage i saslušanja protiv njega je postupak obustavljen, oslobođen je optužbe te je pušten na slobodu.

MORH je priopćio kako je vojnik M.T. u Sarajevo otputovao za vrijeme korištenja slobodnog dana nakon što je dan ranije bio službujući u svojoj postrojbi i da je Oružane snage RH je 2006. godine te je poznat kao primjeren i uzoran vojnik.   

BHT došla je u posjed amaterske snimke na kojoj se vidi kako navijač nogom udara policajca.

Na koji način hrvatska policija surađuje s policijom BiH pitali smo Krunoslava Borovca, načelnika Ureda ravnatelja policije. On nam je kazao kako zasad još ne raspolaže informacijama je li BiH policija zatražila pomoć  u identifikaciji osobe koja je udarila policajca, no da će, ako njihovi kolege iz BiH to zatraže, pružiti svu potrebnu pomoć oko identifikacije te osobe.

"Navijače koji spadaju u B i C kategorije imamo u našim bazama podataka  i te podatke im možemo ustupiti. No, i ako te osobe nema u tim bazama moguće ju je identificirati, pa ćemo kolegama pomoći ako to od nas zatraže." - rekao nam je Borovec.

Glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Jusuf Zornić do zaključenja teksta nije se javljao na mobitel.

A.H.

Pročitajte više