Navijač pokreće kampanju prikupljanja milijarde eura da otkupi Arsenal od američkih vlasnika

Foto: Getty Images/Guliver Image

DOK SE Arsenalovi navijači prepiru oko toga treba li Arsene Wenger otići iz kluba, svi se slažu da više ne žele gledati Amerikanca Stana Kroenkea na čelu svojeg kluba. I dok možda na smjenu trenera nekako mogu utjecati, Kroenkea će teško otjerati iz jednostavnog razloga - čovjek ima većinski paket dionica kluba.

No, jedan navijač došao je na vrlo hrabru ideju koju je objasnio na društvenoj mreži Reddit. Korisnik pod nadimkom "lifeshard92" odlučio je pokrenuti crowdfunding kampanju kojom se nada skupiti 904.000 funti (milijardu eura) kako bi od Kroenkea otkupio klub.

"Arsenal ima oko 27 milijuna navijača diljem svijeta. Znam da neće svi sudjelovati u mojoj akciji, ali ako nas milijun da po tisuću funti, što je manje od cijene sezonske ulaznice, možemo kupiti klub. Dodamo li još koju funtu imat ćemo i za transfere", napisao je lifeshard92 na Redditu.

On i većina Arsenalovih navijača zamjeraju Kroenkeu da ga u Arsenalu zanima samo čista zarada, dok su sportski uspjesi po strani. Otkad je Stan Kroenke preuzeo klub, "topnici" su osvojili samo dva FA Cupa.

Pročitajte više