Navijači Benfice ovim velikim potezom sinoć su oduševili Kovača i Bayern

Foto: EPA

NIKO KOVAČ odradio je premijeru u Ligi prvaka u Lisabonu i s Bayernom pobijedio Benficu 2:0 u prvom kolu skupine E Lige prvaka.

Nijemci su rano poveli pogotkom Lewandowskog nakon kontre i asistencije Alabe, a konačni rezultat postavio je Renato Sanches, dijete lisabonskog kluba. Pretrčao je pola igrališta i stvorio akciju za Lewandowskog i Riberyja. Nakon dva njihova dodira, lopta je stigla na krilo kod Rodrigueza koji oštro ubacuje, a Sanches utrčava u peterac i zakucava po sredini gola. 

Navijači Benfice na Da Luzu ispratili su ga ovacijama nakon sjajne predstave, bio je to trenutak koji je oduševio i goste iz Bavarske.

Oduševljen je bio i Kovač, prije svega izvedbom mladog Sanchesa koji je iskoristio prostor nakon ozljede Thiaga i zasjao na mjestu gdje je započeo karijeru. 21-godišnji Portugalac stigao je u Bayern 2016. godine u rekordnom izlaznom transferu portugalske lige (35 milijuna eura).

"Za popravak Thiaga trebat će vremena i Sanches će imati puno više prostora. Objasnio sam mu da večeras igra onako kako zna i da se osjeća kao kod kuće. Zadivljen sam što je tako mlad na svom bivšem stadionu uspio biti fokusiran samo na utakmicu. Pokazuje da je u izvrsnoj formi. Očekujem da tako nastavi", rekao je Kovač i dodao: 

"Svi u ekipi moramo zadržati fokus, svjesni smo da je Bayern svima lovina." 

Sanches je nakon susreta zahvalio navijačima i poručio da mu je ova utakmica bila vrlo važna.

"Ovo je posebna večer u mom životu. Hvala svima, hvala Benfici, hvala Bayernu", rekao je.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više