Navijači Cityja: Gvardiol, WTF?! Kiksa kao Lovren i okreću ga kao vruću lepinju

Foto: Profimedia

MANCHESTER CITY gubio je 2:0 protiv RB Leipziga u petom kolu Lige prvaka na Etihadu i na kraju pobijedio 3:2. Na poluvremenu je Leipzig imao vodstvo od 2:0, a oba gola postigao je Lois Openda. Kod prvog gola u 13. minuti pobjegao je Rubenu Diasu i lako matirao Stefana Ortegu, a kod drugog gola pred njim je nemoćan bio Joško Gvardiol. 

Gvardiol prvo izvozan kod gola Leipziga, a zatim namjestio gol Cityja

U 33. minuti Openda je izbio pred gol Cityja, a Gvardiol se sam našao pred njim. Naravno, nije imao nikakve šanse pred napadačem u naletu, mogao se samo povlačiti dok ga Openda, koji je ponovno pobjegao Diasu, nije izbacio driblingom i matirao Ortegu. Golove pogledajte OVDJE i OVDJE.

Momčad Pepa Guardiole smanjila je vodstvo Nijemaca golom Erlinga Haalanda u 55. minuti na asistenciju Phila Fodena, a za 2:2 zabio je baš Foden, i to na asistenciju Joška Gvardiola.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ VIDEO

Hrvatski reprezentativac primio je loptu po lijevoj strani te ju precizno proslijedio u kazneni prostor Leipziga. Ondje ju je primio Foden, koji se majstorski snašao i s lakoćom zabio za izjednačenje. Ovo je za Gvardiola prva asistencija otkako je došao u Manchester City. Dosad je 13 puta nastupio za City te odigrao 1091 minutu. Pobjedu Cityju donio je Julian Alvarez u 87. minuti.

Ogorčeni navijači Cityja uspoređuju Gvardiola s Lovrenom, školarcem i vrućom lepinjom

No, brojni navijači Manchester Cityja ogorčeni su Gvardiolovom igrom protiv Leipziga, bez obzira na to što je lijepo namjestio gol za preokret. Smatraju da je odigrao meč nedostojan najskupljeg braniča u povijesti. To je postao ljetos, kada ga je City za 90 milijuna eura kupio upravo od Leipziga. Dodaju da ovo nije jedina Gvardiolova loša partija u zadnje vrijeme. City Xtra, cijenjena i nagrađivana stranica navijača Cityja, koju na Twitteru prati preko 700 tisuća ljudi, ocijenila je Gvardiola s neprolaznih 5.5 uz napomenu: "Namjestio Fodenov gol, ali počinio previše grešaka."

Izdvajamo neke od komentara navijača Cityja na društvenim mrežama o Gvardiolu protiv Leipziga:

"Primili smo čak 8 golova u zadnjih 5 utakmica. Obrana nam je grozna. Dias, Akanji, a evo sada i Gvardiol, užasno griješe. Jako nedostaje Ake, naš najbolji branič."

"Gvardiol se donekle iskupio lijepom asistencijom Fodenu, ali je jako neuvjerljiv. Ne znam što se s njim događa. Dio je obrane koja ne prestaje primati golove."

"Openda okreće Gvardiola kao vruću lepinju."

"Gvardiol je izvrstan? To mogu tvrditi samo oni skloni samozavaravanju. Hrvat je ove sezone daleko od komplimenata koje neopravdano dobiva. Zapravo, većinu golova ove sezone City je primio s Gvardiolovog boka i lako ga se prolazi."

"Najskuplji branič na svijetu? Pogledajte što mu je napravio Openda, ali ne samo on."

"Visoko sam cijenio Gvardiola, ali do sada se nije iskazao. Sreća pa City ima dovoljno novca, vremena i igrača, pa mu može tolerirati ovakve kikseve."

"Znam da je Openda vodio akciju i kontrolirao loptu, ali Gvardiol, WTF?! Popušio je foru kao školarac, pa barem ne dopusti suparniku da puca!"

"Dias i Gvardiol su protiv Opende izgledali kao Škrtel i Lovren u najkikserskijim izdanjima u Liverpoolu."

Pročitajte više