bitka za premiership

"Navijači Evertona me mole da pustimo Cityju, ali želimo im pokvariti slavlje"

Foto: Guliver Image/Getty Images

NAJLUĐA završnica u povijesti Premiershipa došla je do svog završnog poglavlja. U nedjelju ćemo saznati tko će biti novi prvak Engleske. Kolo prije kraja branitelj naslova City ima 95 bodova, a Liverpool bod manje.

U posljednjem kolu momčad Pepa Guardiole od 16 sati gostuje kod 17. Brightona, a Redsi kod kuće igraju protiv Wolverhamptona.

Liverpool koji na naslov čeka od 1990., sve nade polaže u Brighton, ali realno, šanse su im minimalne. City igra fantastično, a Brighton je osigurao opstanak i igrat će isključivo za čast. Također treba reći da je Brighton u seriji loših rezultata, a posljednju pobjedu upisao je 9. ožujka kad je u gostima pobijedio Crystal Palace.

Ipak, u Brightonu će se potruditi da se to ne dogodi, a obrambeni igrač Shane Duffy poručio je da on i suigrači žele upropastiti slavlje Građanima.

"Svi igrači su željni da im pokvare slavlje. Nekolicina navijača Evertona mi je slala poruke da im pustimo, ali ja sam profesionalac. Nisam više u Evertonu. Sada sam u Brightonu i to je moj klub", izjavio je Duffy.

Duffy je prošao omladinsku školu Evertona i veliki je navijač kluba iz Liverpoola. Jasno je da navijači Evertona ne žele da prvak bude njihov veliki gradski rival, ali Duffy je rekao da će cijela momčad Brightona dati sve od sebe.

"Ne možemo se uvlačiti u raspravu o tome hoćemo li nekome učiniti uslugu ili ne. Siguran sam da navijači Crystal Palacea nisu željeli da njihova momčad pobijedi Cardiff prošlog vikenda i tako potvrdi opstanak Brightona, ali mi smo nogometaši. Imamo posao koji moramo odraditi", zaključio je Duffy.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više