Navijači Hajduka javljaju se na Instagram bivšem treneru Splićana: Vrati nam se

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

NOGOMETAŠI Hajduka doveli su se u situaciju da sezonu završe bez trofeja koji su priželjkivali. Nakon što su izgubili polufinale SuperSport Hrvatskog kupa od Dinama, i tako ispali iz natjecanja koje su dvije godine zaredom osvajali, tri uzastopna poraza u prvenstvu udaljila su ih i od titule u SuperSport HNL-u.

Hajduku treba čudo da nadoknadi -10 u odnosu na vodeću Rijeku ili -5 u odnosu na Dinamo, koji ima utakmicu manje i od Rijeke i od njega. Mislav Karoglan od ponedjeljka više nije trener momčadi, Lukša Jakobušić smijenjen je istog dana s mjesta predsjednika Uprave kluba, a momčad je u padu forme. Pokušat će je podići Jure Ivanković, dosadašnji pomoćnik glavnog trenera.

On će voditi Hajduk do kraja sezone, a potom će se odlučiti tko će je preuzeti u službenoj trenerskoj funkciji. Želja navijača je Valdas Dambrauskas. 

Donio Hajduku trofej nakon 9 godina čekanja

Hajdukovu prvu momčad vodio je od 2. studenog 2021. godine do 12. rujna 2022. Splićani su pod njegovim vodstvom odigrali ukupno 38 službenih utakmica i pritom ostvarili 23 pobjede, 8 remija i 7 poraza. Posebno će ostati upamćen kao trener koji je nakon devet godina donio trofej na Poljud, pobijedivši Rijeku u Splitu rezultatom 3:1 u finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Na njegovom Instagram profilu, ispod objave kojom se oprašta od grčkog OFI-ja, niz je komentara Hajdukovih navijača. Svi imaju istu poruku, a šalju je na hrvatskom i na engleskom jeziku. "Vrati nam se", "U Splitu si uvijek dobrodošao", "Čekamo te, za tebe uvijek ima mjesta u klubu", neki su od komentara.

Želja navijača teško će se sad ispuniti. Dambrauskas je početkom prošlog mjeseca potpisao dvogodišnji ugovor s ciparskom Omonijom.

Pročitajte više