Navijači izviždali novog trenera Clevelanda: Chicago u derbiju bolji od Lebrona i društva

Foto: Guliver Image/Getty Images

U DERBIJU Istoka Chicago je u gostima pobijedio Cleveland s 96:83.
 
Tyronn Lue, novi trener Clevelanda, izviždan je u svojoj prvoj utakmici nakon što je naslijedio Davida Blatta. Navijači aktualnog doprvaka očito nisu dobro prihvatili smjenu trenera s kojim je momčad držala uvjerljivo prvo mjesto Istoka.
 
"Nije mi ovo prvi put da sam izviždan. Vjerujem da su i ostali igrači doživjeli isto. Jednostavno, na to morate biti spremni", rekao je Lue.
 
Chicago je do pobjede odveo Pau Gasol s 25 poena, dok je u Clevelandu najbolji bio LeBron James s 26 poena, 13 skokova i devet asistencija. Veliki problem za domaće bila su slobodna bacanja, pogodili su ih tek devet od 22.
 
 
Minnesota je sa 106:101 iznenadila Memphis, a Damjan Rudež nije igrao za pobjedničku momčad koju je predvodio Shabazz Muhammad s 25 poena. 
 
Charlotte je s 97:84 slavio protiv New York Knicksa fantastičnom igrom u trećoj četvrtini koju je dobio 32:13. Jeremy Lin i Kemba Walker bili su nezaustavljivi s po 26 poena.
 
Junak večeri u NBA ligi bio je Archie Goodwin koji je stotinku prije kraja pogodio tricu za pobjedu Phoenixa protiv Atlante 98:95. Utakmicu je završio s 24 poena, dok je Tyson Chandler u pobjedničkoj momčadi skupio 27 skokova, izjednačivši klupski rekord.
 
 
Denver je uz 30 poena Danila Gallinarija pobijedio 104:101 Detroit, a Portland je sa 121:103 na krilima Damiana Lillarda, koji je postigao 36 poena, slavio protiv Lakersa.
 
DeMarcus Cousins uništio je Indianu sa 48 poena u pobjedi Sacramenta 108:97.
 

Pročitajte više