Legendarni trener nakon 4 dana raskinuo ugovor s Kijevom: Ne mogu raditi dok me mrze

Foto: Guliver Image/Getty Images

PRIJE samo četiri dana legendarni rumunjski trener Mircea Lucescu je s Dinamom iz Kijeva dogovorio da preuzima klub. Danas je taj dogovor raskinut i Lucescu je objavio da suradnja ipak nije moguća.

Glavni razlog leži u činjenici da je Lucescu čak 12 godina bio na klupi Šahtara iz Donjecka, a to ultrasi iz Kijeva nisu mogli progutati.

"Žao mi je što sam se odrekao moguće suradnje s Dinamom. Zahvaljujem obitelji Surkis na ukazanom povjerenju, ali nemoguće je raditi u atmosferi mržnje i neprijateljstva navijača, čija nam je podrška neophodna'', kazao je Rumunj pa je nastavio:

''Nikad nisam bio kukavica, prihvatio sam sve sportske izazove. Prešao sam iz Galatasaraya u Bešiktaš ili iz Dinama iz Bukurešta u Rapid Bukurešt. Ti su klubovi bili veliki rivali, ali navijači su me svugdje dočekali otvorenih ruku. Ne mogu prihvatiti vlastite navijače koji djeluju protiv interesa kluba. Moj dolazak u Dinamo Kijev nema nikakve veze s vrijednošću ugovora, novac mi je bio posljednja briga. Htio sam se vratiti nogometu u Ukrajini, gdje sam doživio toliko zadovoljstva, ponovno osjetiti tu atmosferu. Nažalost, to nije bilo moguće'', kazao je Lucescu za GSP.

Lucescu je sa Šahtarom u 12 godina osvojio osam prvenstava, sedam kupova i Kup UEFA 2009. Darijo Srna je godinama bio kapetan te momčadi.

Pročitajte više