POŽARI U DALMACIJI

Navijači Šibenika izlaze na teren braniti kuće od požara: "Slušajte upute nadređenih"

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

TRENUTNO tri požara bukte u Dalmaciji. Veliki požar izbio je kod Vodica i ugroženi su objekti. Požar je izbio kod Mrdakovice na Benkovačkoj cesti. Fronta tog požara proširila se prema Zatonu nedaleko od Šibenika i širi se i dalje. Vatra je zahvatila i neke kuće. 

Manji požar izbio je kod Boraje, također nedaleko od Šibenika. Treći, manji požar, izbio je u Zadarskoj županiji. Situacija je dramatična, a stanje je vrlo ozbiljno u mjestu Raslina, gdje Šibenikovi navijači Funcuti kreću u pomoć u obrani obiteljskih kuća.

Funcuti stižu na teren

Objavili su poruku na Facebooku: "Pozivamo sve članove, prijatelje i sve ostale koji su u mogućnosti da krenu put Rasline gdje je potrebna velika pomoć u obrani kuća. Skupljajte se što prije i slušajte upute nadređenih. Policijska kontrola je na mostu, javite se i recite da spremno idete na poziv u pomoć te da ćete biti raspoređeni po dolasku na požarište."

Policija je zatvorila prilaznu cestu do Zatona i Rasline i ne propušta automobile. Uz to, policija ne dopušta navijačima da uđu u mjesto. Prema neslužbenim informacijama, desetak je kuća izgorjelo.

 

Pročitajte više