HNL

Navijači u Šibeniku skandirali ZDS i slavili NDH. Razvili i bizaran transparent

Foto: Index

DINAMO je u pretposljednjem, 35. kolu Prve HNL na Šubićevcu pobijedio Šibenik 2:0 I tako osigurao naslov prvaka Hrvatske. Golove su zabili Marko Tolić i Petar Bočkaj. Dinamo je kolo prije kraja osvojio naslov prvaka Hrvatske. Prvi pogodak Dinama postigao je Marko Tolić, a drugi pogodak je postigao Petar Bočkaj koji je pogodio iz slobodnog udarca. Dok se na terenu vodila rovovska bitka, trajala je i navijačka utakmice.

U njoj nije bilo pobjednika, ali jeincidenata. Naime, nakon 20-ak minuta relativno normalnog navijanja, uz tek poneku uvredu najvećim rivalima kakva je uobičajena za tribine, Bad Blue Boysi i Funcuti su zajedničkim snagama počeli ustašovati. Prvo je jedna tribina vikala "za dom", a druga odgovarala "spremni", a onda se s tribina čulo i "O Hrvatska, Hrvatska, nezavisna država" u slavu zločinačke NDH.

Sve to zaključeno je transparentom koji su podigli Bad Blue Boysi, na kojem je pisalo: "Nisu nam zatrli sjeme krvnici što paklom gmižu." Nije potpuno jasno što je bila poruka tog transparenta, ali čini se da se radi o stihu iz pjesme Ive Fabijana Proljeće u Bleiburgu. 

Pročitajte više