Navijači Watforda o otkazu Biliću: Sprdačina, blamaža, grozota, smijurija...

Foto: Profimedia

SLAVEN BILIĆ dobio je otkaz u Watfordu. Otpušten je manje od pola godine nakon što je postao trener engleskog drugoligaša. Presudilo mu je što je 11 kola prije kraja sezone u Championshipu na tek devetom mjestu, četiri boda daleko od šestog mjesta, koje na kraju prvenstva jamči kvalifikacije za Premiership.

Bilić je dobio otkaz jer je od zadnjih osam utakmica dobio tek jednu. Tako nije mogao u Premiership

Prva dva kluba Championshipa idu izravno u prvu ligu, a momčadi od trećeg do šestog mjesta razigravaju za ulazak u Premier ligu. Bilić nikako nije uspijevao popraviti formu svoje momčadi, koja je u zadnjih osam prvenstvenih utakmica, od kraja siječnja do danas, pobijedila samo jednom.

Bilićev pad krenuo je još ranije. Krajem prošle i početkom ove godine izgubio je tri od četiri utakmice, među kojima je i ona za ispadanje u najranijoj fazi FA Cupa. Nakratko se uspio vratiti pobjedom protiv Blackpoola 14. siječnja, ali to mu je bila jedna od samo dvije pobjede u zadnjih 13 utakmica i otkaz koji je dobio ne čudi poznavatelje engleskog nogometa.

Vlasnik kluba poznat je po tome da sumanuto troši trenere

Zato što je Gino Pozzo, vlasnik Watforda, poznat po tome da često mijenja trenere, a Bilić mu je bio 17. u zadnjih 10 godina. Drugi razlog zbog čega otkaz Biliću nije neočekivan je što je doveden kako bi klub izborio prvu ligu, ali jako loši rezultati pred završnicu sezone upravu su razuvjerili da Watford to može ostvariti pod hrvatskim trenerom.

Međutim, navijači Watforda masovno na službenom klupskom Facebook profilu izražavaju ogorčenost time što je Bilić smijenjen. Ovo su neki od komentara koji su izazvali najviše reakcija:

"Ovaj klub je ruglo. Nijedan trener s imalo samopoštovanja neće uzeti Watford osim zato da nakon šest mjeseci uzme otpremninu u visini dvogodišnje plaće."

"Watford je sprdačina. Bilić je imao loše rezultate, ali za njih nije kriv on, nego brojne ozljede igrača. Kako je mogao biti uspješan s rezervnom momčadi? Apsolutna sramota je što su opet ekspresno otpustili trenera!"

"Kakva blamaža! Ovako smo se riješili jednog od najboljih trenera koje smo imali zadnji godina. Čudi me da više uopće imamo navijača."

"Ne propuštam utakmice Watforda od 1997., ali ove sezone ga više neću gledati. Zato što mi se muči što svake sezone smijene po tri trenera."

"Potpuno suluda odluka. Budimo realni, nemamo momčad za Premiership. Morali smo je izgraditi, a Bilić je dokazao da zna uvesti klub u viši rang i trebalo mu je dati šansu."

"Navijač sam Watforda u 75. godini i stidim se vlasnika kluba. Bili smo poznati kao sretni obiteljski klub, a sada smo ruglo."

"Smijurija. Kako itko može sagraditi momčad ako mu se ne da vremena i podrške? Još jedan dobar trener kojeg je Watford prebrzo potjerao."

"Zgrožen sam ovom vijesti. Pa Bilić je većinu sezone igrao s pola momčadi i čudo je što nas je doveo i ovdje."

"Imaju li oni koji vode klub pojma koji su redikuli i neznalice? Zašto bi ijedan polovično pošten trener došao u Watford?"

"Trener mora dobiti više od par mjeseci. Ovo je gore od sramote za navijače i klub."

"Apsolutna smijurija! Gade mi se vlasnici kluba. Momčad jednostavno nije dobra, ali oni krive trenera bez da su mu dali vremena da išta napravi. Nisu uložili u pojačanja, nego već dulje dovode samo jeftine igrače."

Pročitajte više