Navijačima Hajduka je drugi izbor za trenera, a za dva mjeseca ostaje bez posla?

Foto: EPA

HRVATSKI trener Ivan Jurić (48) na kraju sezone napustit će Torino, tvrdi insajder Nicolo Schira. Priča je to koja se mjesecima provlači talijanskim medijima s obzirom na to da Juriću na kraju lipnja istječe ugovor s torinskim klubom, a još nije dogovorio nastavak suradnje.

Schira otkriva da Torino planira potragu za novim trenerom nakon što je Jurić od ljeta 2021. godine bio na njegovoj klupi. Do ovog trenutka vodio je 118 utakmica u kojima je prosječno osvajao 1.39 bodova, dok se sada klub nalazi na desetome mjestu Serie A.

Navijači žele Jurića za trenera Hajduka

Jurićev odlazak zanimljiv je i navijačima Hajduka. Splitski klub nakon smjene Mislava Karoglana vodi privremeni trener Jure Ivanković, no jasno je da će za iduću sezonu potražiti novo ime. Jurić je rođeni Splićanin kojeg su čitatelji u Indexovoj anketi uvjerljivo postavili kao drugu želju za novog trenera Hajduka, odmah iza slovenskog izbornika i bivšeg trenera Rijeke Matjaža Keka.

Prema podacima Transfermarkta, Jurić je kao središnji vezni igrač nastupao za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, u kojoj je 2010. završio karijeru. Odmah je postao trener juniorske ekipe Genoe, nakon čega je promijenio nekoliko talijanskih klubova.

Radio je u milanskom Interu i bio pomoćni trener Palerma, a kao glavni je vodio Mantovu, Crotone, Genu, Veronu i Torino. 

Pročitajte više