NAVIJAČI POMAŽU NAKON POTRESA

Navijačka Hrvatska ponovno je ujedinjena. Ovo su akcije kojima se pomaže potrebite

Foto: Pixsell / I. Čagalj

HRVATSKA je na nogama nakon teškog potresa koji je u utorak pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna mjesta.

>>> AKO STE NA TERENU, POMAŽETE ILI ŠALJETE POMOĆ ŽRTVAMA POTRESA, ŠALJITE NAM SNIMKE I FOTOGRAFIJE NA FACEBOOK STRANICU INDEX SPORTA ILI NA ADRESU DESK@INDEX.HR

> Kako pomoći? "Ne idite tamo. Darujte krv. Pomoć donesite u Crveni križ"

> Hrvatski navijači na nogama. Evo kako možete pomoći žrtvama potresa

Mnogobrojni građani nude smještaj žrtvama koje su ostale bez krova nad glavom, a humanitarna pomoć skuplja se diljem zemlje. Predvodnici mnogih akcija su navijačke skupine.

Ovako ste pomagali tijekom srijede. 

MMA BORCI ZA STRADALE U POTRESU

Dražen Forgač objavio je da su on i kolege iz MMA svijeta pokrenuli akciju kojoj možete donirati OVDJE.

"Pokrenuli smo kampanju preko ATT-a Zagreb za pomoć stradalima u potresu kako bi senzibilizirali naše sportske prijatelje širom svijeta, a posebno u SAD-u, da pomognu stradalima u ovoj katastrofi. Sredstva prikupljena ovom kampanjom usmjerit ćemo direktno najpotrebitijima preko naših sportskih prijatelja sa stradalog područja", napisao je Forgač. 

POSEBNA PRAVILA SKUPLJANJA POMOĆI U OSIJEKU

Kroz ovaj prolaz se dolazi do Udruge Kohorta Osijek, a donacije se ostavljaju na posebno pripremljenom mjestu jer je Udruga napunjena donacijama.

‼️‼️ Za one koji možda ne znaju, kroz ovaj prolaz se dolazi do Udruge Kohorta Osijek a donacije se ostavljaju na posebno...

Objavljuje Marin BilandžićSrijeda, 30. prosinca 2020.

VARAŽDIN ŠALJE POMOĆ

Danas u 14 sati iz NK Varaždina put sela između Petrinje i Gline, koja su stradala u potresu, krenula su tri kombi-vozila s higijenskim potrepštinama, hranom i odjećom. Još sinoć tim je područjima dostavljena pomoć s tri kombi-vozila, dok će u petak s dva kombi-vozila biti isporučeni građevinski materijal i mehanizacija.

Opširnije OVDJE.

HRVATSKI KIKBOKSING SAVEZ POMOGAO S 10 TISUĆA KUNA

Hrvatski kikboksing savez je pozvao sve svoje članove da se organiziraju i pomognu stanovnicima područja stradalih potresom. Neki klubovi su se preko društvenih mreža već sami organizirali.

Također, Savez je objavio kako je odlukom Upravnog odbora uplaćeno 10 tisuća kuna na račun Hrvatskog Crvenog križa za pomoć stradalim područjima.

Opširnije OVDJE.

HAJDUK JE TAKOĐER POKRENUO AKCIJU

Hajduk je danas pokrenuo akciju prikupljanja pomoći stradalima na Baniji pod nazivom "Bilo srce kuca za sve vas!"

Opširnije OVDJE.

DVADESETAK KAMP-KUĆICA IZ POREČA KRENULO PREMA BANIJI

Navijači porečkog trećeligaša Jadrana od jučer prikupljaju pomoć za stradale u potresu, a nakon što je jučer put Banije krenulo pet kombija punih potrepština, danas je krenuo i konvoj s dvadesetak kamp-kućica koji ide za Majske Poljane

Još jedan konvoj kreće iz Zagreba s kontejnerima za smještaj i očekuje se da će u njih biti smješteni svi koji su u Majskim Poljanama i okolnim selima noć proveli bez krova nad glavom, a ne žele napustiti svoj kraj.

TORCIDA S 10 KOMBIJA PUNIH POTREPŠTINA KRENULA PREMA SISKU

Iz Bilica je prema Sisku krenuo konvoj od osam kombija punih potrepština koje voze pripadnici Torcide. Njima će se na putu pridružiti kolege iz Primoštena i Skradina s još dva kombija. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

❤ ZA HAJDUKA I DOMOVINU SPREMNI! 💙 Upravo smo krenuli iz Bilica za Sisak sa 8️⃣ kombija punih higijenskih potrepština,...

Posted by DPH Šibenik on Wednesday, December 30, 2020

KONVOJI IZ SPLITA DOLAZE I DANAS

Pomoć na Baniju stiže i danas. Kako javlja N1, jutros je krenuo konvoj od oko 200 automobila iz Splita s navijačima i građanima koji su krenuli pomagati unesrećenima.

TORCIDA POMAŽE DINAMOVCIMA

Jednog mještanina sela Nebojan pokraj Petrinje posebno su oduševili navijači Hajduka koji su mu pomogli čistiti kuću i sve oko nje.

"Radio sam 24 sata, vratit ću se noćas kući, ali to je manje bitno. Najbitnije je, poanta priče je da je kuća od vatrenih dinamovaca, a pomagači su još vatreniji hajdukovci. Evo, prvi put ih vidimo, ali svaka im čast, hvala im'', rekao je gospodin za N1 televiziju. >>> Opširnije

LUKA CINDRIĆ PONUDIO SMJEŠTAJ

U pomoć Petrinji, Sisku i okolnim selima priskočili su navijači iz svih krajeva Hrvatske, kao i brojni sportaši poput Dejana Lovrena i Matea Kovačića.

Njima se priključio i rukometaš Luka Cindrić koji je ponudio smještaj u Ogulinu. >>> Opširnije

ZADARSKI TORNADO U MAJSKIM POLJANAMA

Indexovi reporteri bili su jutros u Majskim Poljanama pored Gline. Tamo je jučer poginulo pet ljudi. U Majske Poljane stiglo je nekoliko autobusa iz Zadra, došli su navijači Tornada, njih nekoliko desetaka, koji cijelo jutro pomažu unesrećenima.

KOHORTA IZ PETRINJE JAVLJA KAKO SU NAJPOTREBNIJI KRUH I VODA

Pripadnici navijačke skupine Kohorta iz Osijeka, koji su trenutno u Petrinji, apeliraju na one koji će od 13 sati ponovno donositi najosnovnije potrepštine u prostorije kluba navijača. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti.

Ekipa Kohortaša koji su trenutno u Petrinji javlja da su sad najpotrebniji kruh i voda! Naime pekare tamo trenutno ne rade.. Donacije se skupljaju u Udruzi od 13h! U ovome smo zajedno! 🤍💙

Posted by Bijelo-plava birtija on Wednesday, December 30, 2020

PETRINJA ZAHVALILA BOYSIMA

BBB-i su se jučer prvi organizirali i krenuli su put Banije kako bi pomogli razorenim područjima.

Nakon što su odradili prvu duplu smjenu u Petrinji, Boysi su otišli prespavati u Zagreb, prije nego što su se jutros vratili pomagati na mjesto katastrofe.

Međutim, čak su i svojim odlaskom dizali moral stanovništvu Petrinje. Iz kamiona su gromko zapjevali Moju domovinu, na što su im Petrinjci, koji su do jutra ostali u ruševinama svojega grada, uzvratili pljeskom i pozdravima.

>>> Opširnije

REGIJA UZ BANIJU

Poruke podrške i pomoć za područje Petrinje i Siska pristižu sa svih strana, pa tako i iz susjednih zemalja. 

Strašni potres koji je jučer pogodio Hrvatsku osjetio se u cijeloj Bosni i Hercegovini. Preko društvenih mreža javljaju se sportaši, klubovi i navijači iz BiH. Posebno su aktivni Hercegovci. 

>>> Opširnije

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SPLITA

Krenuli smo organizirati prikupljanje i prijevoz, ali dobili smo s nekoliko strana uputu da je zbog različitih objektivnih razloga najbolje trenutno kanalizirati pomoć preko Crvenog križa i pomoći njihovom sustavu da vodi glavnu riječ. Oni znaju što je najpotrebnije i kome. Stoga svi koji želite pomoći, a ne znate kako, ovdje su vam sve potrebne informacije: PRIKUPLJANJE POMOĆI ZA PETRINJU I SISAK

Prikupljanje nekvarljivih prehrambenih proizvoda, higijenskih potrepština i zaštitne opreme za Petrinju, Sisak i ostala potresom stradala područja! SPALADIUM ARENA / podrum / ulaz s parkinga

09:00 - 19:00 sati / svaki dan od srijede, 30.12.'20. Navedena humanitarna pomoć može se donijeti svaki dan u podrum SPALADIUM ARENE /ulaz s parkinga/ u vremenu od 09:00 do 19:00 sati počevši od srijede, 30.12.2020. IMATE SMJEŠTAJ ZA UNESREĆENE?

Ako želite ponuditi smještaj unesrećenima u potresu koji su ostali bez krova nad glavom, pošaljite nam mail na adresu: smjestaj@crvenikriz-split.hr s informacijom o lokaciji i smještajnom kapacitetu! 

PRIJAVI SE ZA VOLONTIRANJE!

Svi volonteri koji su spremni pomoći potresom pogođenim područjima mogu se prijaviti na mail: volonteri@crvenikriz-split.hr s osnovnim podacima i kontakt-informacijama. UPLATA NOVČANIH DONACIJA
Donirati novčana sredstva za pomoć osobama pogođenim potresom u Petrinji i Sisku možete na sljedeći račun:

Banka: Privredna banka Zagreb d.d.

IBAN: HR6923400091511555516

Poziv na broj: 770

Za uplate iz inozemstva – SWIFT CODE: PBZGHR2X DONACIJE ZA MATERIJALNE HUMANITARNE POMOĆI

Pravne osobe se mogu javiti Gradskom društvu Crvenom križa Split na e-mail adresu: info@crvenikriz-split.hr

PORUKU POSLALA I VELIKA RUKOMETAŠICA MAIDA ARSLANAGIĆ

Dragi ljudi, ako skupljate pomoć za nastradala područja, molim vas, informirajte se i saznajte što ljudima najviše nedostaje te slušajte uputstva koja daje Crveni križ.

Jako je puno toga već prikupljeno. Zadnje informacije koje sam dobila - nedostaje vode, pelena i hrane za bebe te higijenskih proizvoda.

Molim sve prijatelje s područja Petrinje, Siska i okolice da se uključe i napišu ako imaju neke još novije podatke.

TORCIDA CIJELU NOĆ NIJE STALA

Tri autobusa Torcide kroz noć su stigla u Petrinju, javljaju naši reporteri s lica mjesta. Odmah nakon što je razorni potres pogodio Sisačko-moslavačku županiju, navijači Hajduka su se organizirali te su poput Boysa, Funcuta i još nekih navijačkih skupina krenuli u ugrožena područja kako bi se stavili na raspolaganje.

Kako nam javljaju naši reporteri s terena, u svakom selu može se vidjeti automobil ili kombi ST registracija. Torcida cijelu noć i cijelo jutro nije stala pomagati. Nose odjeću, hranu, higijenske potrepštine.

''Noćas je bilo užasno, ali svaka čast momcima iz Torcide, bili su nam od velike pomoći'', kazala je jedna baka. 

FUNCUTI S TERENA POSLALI NOVU OBAVIJEST

Funcuti koji su se noćas probili do Petrinje, Gline i okolnih sela s lica mjesta poslali su obavijest. Pomoć se prikuplja i danas u UN-u ŠF na Baldekinu te u Udruzi Aurora.

ZAGREB POMAŽE

Poznati hrvatski bloger Domagoj Jakopović Ribafish nalazi se u Petrovoj 3 ispred Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu gdje stotine ljudi čekaju red kako bi dali krv za sve ozlijeđene u razornom potresu.

''Za darivanje krvi u Petrovoj 3 se čeka 2-3 sata, al se brzo pomiče. Ima nas brdo, preko dvije stotine. Svaka čast, ljudi'', napisao je. 

Za darivanje krvi u Petrovoj 3 se čeka 2-3 sata, al se brzo pomiče. Ima nas brdo, preko dvije stotine. Svaka čast ljudi...

Objavljuje Domagoj Jakopović RibafishSrijeda, 30. prosinca 2020.

NOVA VAŽNA OBAVIJEST POLICIJE

''Ne idite u Petrinju i Sisak, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom, gužve koje nastaju nekontroliranim i nekoordiniranim volonterstvom otežavaju i usporavaju rad žurnih službi'', stoji u priopćenju Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH.

Podsjetimo, stotine građana i navijača iz cijele Hrvatske tijekom noći i jutra krenule su u pogođene kraje kako bi pomogli. 

❗Ne idite u Petrinju i Sisak, apeliramo da ne idete na područja pogođena potresom, gužve koje nastaju nekontroliranim i...

Objavljuje Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RHSrijeda, 30. prosinca 2020.

VAŽNA OBAVIJEST

Kako bi navijači i mnogobrojni građani koji žele doći do unesrećenih i područja pogođenih potresom znali da ne mogu prići bez koordinirane akcije, policija je preuzela kontrolu.

"Policija propušta samo one koji imaju točne adrese gdje voze pomoć", javljaju građani iz Petrinje.

OSIJEK

Osječka Kohorta napisala je važnu obavijest nakon što se vratila iz Petrinje, Siska i okolnih mjesta. Među prvima su odvezli pomoć, a sada nastavljaju s akcijom. 

Uz pomoć lokalaca obilazili su okolna sela i kuće kojih nema ni na mapama. Većina spava (ili pokušava zaspati) po autima i na otvorenom uz vatru. Neki ne mogu, a neki ne žele napustiti svoje domove i imanja. Situacija za te ljude je izuzetno teška.

‼️VAZNA OBAVIJEST‼️ Nakon isporuke prvog kontigenta pomoci i uvida u stanje na terenu iz prve ruke, molimo...

Posted by Kohorta Osijek on Tuesday, December 29, 2020

ZAGREB

Bad Blue Boysi su pokrenuli akciju skupljanja potrepština po kvartovima.

"Sutra ujutro (danas, srijeda) krećemo za Petrinju odvesti namirnice, deke, poplune, jastuke, potrebnu robu (topla odjeća) koje se prikupljaju. 
➡️ MOLIMO sve koji mogu da se pridruže pomoći!!!
➡️ 30.12. srijeda
- 08.00h pokret iz Novog Jelkovca i Sesvete
- 08.30h pokret s Ravnica
- 09.00h pokret iz Novog Zagreba - Dugave
Svi koji se žele priključiti akciji mogu s nama put k Petrinji (ponest lopate, rukavice i dobru volju!)
Svi ostali koji se žele uključiti u akciju, dostaviti hranu, deke, poplune, jastuke, potrebnu robu (topla odjeća) mogu na 4 adrese: 
1) Rudolfa Matza 12, Novi Jelkovec (kontakt: 0915361951)
2) Sesvete, Izidora Poljaka 6, (kontakt: 0989461211)
3) Ravnice, Aleja Antuna Augustinčića 18, (kontakt: 0994222023)
4) Dugave, Kamenarka 2, (kontakt: 0915361951).
Molimo podijeliti ovu obavijest da se što više nas uključi, idemo pomoć ljudima! 
#SHARE #SHARE #SHARE
Hvala unaprijed!"

SPLIT

Iz Kluba navijača Torcida obavijestili su građane da pomoć prikupljaju u prostorijama udruge u Zrinsko-frankopanskoj ulici 17. Prenosimo njihovu poruku:

"Dragi navijači Hajduka, ljudi dobre volje,

svi smo vidjeli potresne prizore iz Petrinje i Siska, gradova čiji stanovnici trebaju našu pomoć što prije.

Hitno pokrećemo akciju prikupljanja potrepština:

- nekvarljiva hrana

- higijenske potrepštine

- deke i pokrivače

Svoje donacije možete donijeti već danas u prostorije Kluba navijača Torcida (Zrinsko frankopanska 17)

Znači, a prikupljanjem pomoći počinjemo od ovoga trenutka, a nastavit ćemo kroz sve iduće dane!

Podijelite ovu vijest svojim prijateljima i znancima i učinimo sve da barem malo olakšamo teške dane koji su pred ljudima u Petrinji i Sisku."

Pomoć se prikuplja i u Vrančićevoj ulici u Splitu. Iz Zagreba su prema Petrinji i Sisku krenuli navijači Dinama, njih nekoliko stotina potrpalo se u osobna vozila.

Dragi navijači Hajduka, ljudi dobre volje, svi smo vidjeli potresne prizore iz Petrinje i Siska, gradova čiji...

Objavljuje Torcida SplitUtorak, 29. prosinca 2020.

ŠIBENIK

"Pozivamo sve koji su u mogućnosti da danas od 15 do 20 sati (utorak) te sutra od 9 do 20 sati (srijeda) donesu deke, toplu odjeću, higijenske potrepštine i vodu na prostorije udruge Aurora u ulici Kralja Zvonimira 126 za pomoć Petrinji.

Svi koji žele donirati potrepštine za pogođene potresom u Petrinji mogu ih također donijeti u prostorije udruge navijača danas od 15 sati.

Dijeli dalje", stoji u objavi Funcuta. 

Pozivamo sve koji su u mogućnosti da danas od 15 do 20 sati te sutra od 9 do 20 sati donesu deke, toplu odjeću,...

Objavljuje UN Funcuti ŠibenikUtorak, 29. prosinca 2020.

VINKOVCI

"Dragi Vinkovčani, navijači i simpatizeri Cibalije, ljudi dobre volje, hitno pokrećemo akciju prikupljanja potrepština, a koje će naši

Ultras Vinkovci

odvesti sutra za Petrinju.

Skupljamo donacije

-konzervirana hrana

- higijenske potrepštine

- deke i pokrivače

Svoje donacije možete donijeti danas od 18:00- 21:30h na Stadion HNK Cibalije (prostorije Uprave, prvi kat).

Dijelite dalje da se što više ljudi uključi", stoji u objavi Cibalije. 

Dragi Vinkovčani, navijači i simpatizeri Cibalije, ljudi dobre volje, hitno pokrećemo akciju prikupljanja potrepština, a...

Objavljuje HNK Cibalia VinkovciUtorak, 29. prosinca 2020.

RIJEKA

"Molimo sve koji planiraju donositi potrepštine u klub navijača da ukoliko mogu donijeti: grijalice, deke i hranu (nekvarljivu, konzerviranu), neka to učine sutra od 17 do 21h. Robe i ostalih potrepština ima više nego dovoljno.

Hvala vam svima koji ste na bilo koji način pomogli. Bože čuvaj Hrvatsku, moj dragi dom!", navela je Armada. 

Molimo sve koji planiraju donositi potrepštine u klub navijača da ukoliko mogu donijeti: grijalice, deke i hranu...

Posted by KN Armada Rijeka on Tuesday, December 29, 2020

ĐAKOVO

"Dragi naši sugrađani, naša humanitarna akcija ''Svi smo mi dio iste sreće'' u organizaciji Torcide Đakovo i Društva prijatelja Hajduka Đakovo dobila je svoj nastavak i prije od planiranog. Ovoga puta prikupljanje kućnih potrepština vrši se za HRVATSKI GRAD PETRINJU.

Svaki dio ove najljepše zemlje na svijetu jednako je vrijedan i zato ponovno pokažimo zajedništvo bez obzira na “boju dresa” i pomozimo ljudima koji su ostali bez svega. Potrepštine se skupljaju već sada i svaki idući dan do daljnjeg ispred ugostiteljskog objekta "Certissa", Ante Starčevića 179, Đakovo od 16 do 20 sati. Bog neka čuva našu Hrvatsku", navode iz DPH Đakovo. 

[V A Ž N O ! ! !] Dragi naši sugrađani, naša humanitarna akcija ''Svi smo mi dio iste sreće'' u organizaciji Torcide...

Objavljuje DPH ĐakovoUtorak, 29. prosinca 2020.

PULA

"Kao i mnogo puta do sada Demoni su se odazvali za pomoć, i ovaj puta osim fizičke pomoći još veća pomoć je potrebna u namirnicama i higijenskim potrepštinama, sve je dobrodošlo kako bi naši članovi iste mogli odnijeti na mjesto događaja.

Trenutno je najpotrebnija VODA!!! NAMIRNICE SE MOGU DONIJETI ISPRED ULAZA U ROJC DO 18:00 GDJE ĆE BITI NAŠI ČLANOVI! Ukoliko je netko voljan ustupiti kombi prijevoz neka nam se javi u inbox ili neka dođe ispred Rojca", objavili su pulski Demoni.

Kao i mnogo puta do sada Demoni su se odazvali za pomoć, i ovaj puta osim fizičke pomoći još veća pomoć je potrebna u...

Objavljuje Demoni PulaUtorak, 29. prosinca 2020.

MAKARSKA

"Društva prijatelja Hajduka s Makarske rivijere uključila su se u pomoć za pogođene potresom.

U dogovoru s nadležnima iz volonterskog centra

Crveni križ Makarska

prikupljat ćemo sljedećih nekoliko dana pomoć u vidu:

- nekvarljive hrane,

- higijenskih potrepština,

- deka i pokrivača,

... koje možete donijetu u naš prostor u Zrinsko-frankopanskoj 41 na Dugišu, danas i sutra od .00 do .00 sati!

Za ostale dane ćemo točno vrijeme prikupljanja pomoći javiti naknadno.

Također, ukoliko tko može ponuditi smještaj za obitelji kojima su srušene kuće nek se javi hitno u inbox s informacijama o smještaju i broju osoba koje možete primiti", navode iz DPH Makarska. 

💥 Skupljamo pomoć - POČINJEMO od DANAS❗ Društva prijatelja Hajduka s Makarske rivijere uključila su se u pomoć za...

Objavljuje DPH MakarskaUtorak, 29. prosinca 2020.

VARAŽDINSKA ŽUPANIJA

Humanitarna akcija klubova 2.HRL Trnovca, Ivanca, Ludbrega i Novog Marofa za pomoć stradalima od potresa.

"U ovoj neobičnoj godini još nas je dodatno zatekao današnji razorni potres. Ipak, to nam je prilika i za pozitivne stvari. Zato vas pozivamo da napunite svoja srca toplinom i da zajedno učinimo dobro djelo i pomognemo stradalima u potresu. Ujedinimo se još jednom i budimo uz one najpotrebitije. Skupljamo VODU (trenutno možda najpotrebnije), konzerviranu hranu (paštete, juhe u vrećici, tjesteninu, ulje, kekse, dječju hranu...), deke i toplu odjeću, higijenske potrepštine (wc papir, maramice, dječje pelene, sapune...). Mjesto i vrijeme prikupljanja je na fotografiji. Širite obavijest i hvala svima unaprijed", navode u priopćenju. 

Pročitajte više