NBA igrač bizarnom ozljedom pokazao zašto sportašima drugi trebaju čistiti kuću

Foto: EPA-EFE

VEĆINA sportaša kobne ozljede doživi tijekom nastupa ili treninga, ali ima i slučajeva kad im se nezgode dogode i izvan borilišta, pa je tako košarkaš Philadelphia 76ersa Kelly Oubre Jr. nekidan slomio rebra kad je na njega kao pješaka naletio automobil. Dva dana kasnije još je jedan NBA igrač doživio bizarnu ozljedu - u vlastitom domu.

Krilni igrač Toronto Raptorsa OG Anunoby propustio je utakmicu s Washington Wizardsima u ponedjeljak zbog ozljede prsta koju je zaradio obavljajući kućanske poslove. Radi se o posjekotini na prstu na nezgodnom mjestu, na kojem je teško zaustaviti krvarenje dok ne zacijeli.

Za većinu vrhunskih sportaša samo obavljanje kućanskih poslova zvuči nevjerojatno jer uglavnom imaju zaposlenike ili barem članove obitelji koji to rade za njih, ali ne i u slučaju Anunobyja, Nigerijca rođenog u Londonu, koji je jedno od najjednostavnijih ljudskih bića na planeti.

Ne zna se koliko će izbivati

Od dolaska u NBA ligu izbezumljivao je novinare urnebesno kratkim i doslovnim odgovorima, a kad su ga lani uoči sezone pitali što je radio tijekom ljeta i po čemu će ga pamtiti, rekao je da je uživao u dugim šetnjama.

Nije objavljeno na kojim se kućanskim poslovima točno ozlijedio, ali nije teško zamisliti da se porezao dok je rezao mrkvu za ručak ili na komadu namještaja koji je podizao da obriše prašinu. Ne zna se ni koliko je posjeklina duboka ni hoće li mu trebati više vremena da zacijeli, odnosno hoće li propustiti još utakmica.

Anunoby s Torontom ima naslov prvaka iz 2019., iako nije igrao u doigravanju jer je nekoliko dana ranije morao na hitnu operaciju slijepog crijeva. Jedan od najsvestranijih defenzivaca lige prošle je sezone izabran u drugu obrambenu petorku lige, a ove sezone postiže 16.4 poena po utakmici.

Pročitajte više