NBA ikona: Giričeka smo golog zavezali i ostavili tri sata u ledenoj vodi na centru

Foto: Profimedia, Screenshot: Flagrant

STANDARDNA praksa u NBA ligi je da stariji igrači u momčadi daju razne zadatke rookiejima, igračima koji su u svojoj prvoj sezoni u ligi. Jedne takve situacije prisjetio se Jason Williams, nekad vrlo obožavani playmaker poznat pod nadimkom White Chocolate. Na drugoj strani bio je Gordan Giriček.

Giriček je u NBA stigao 2002. kao 25-godišnjak nakon što je ranije igrao za Cibonu i CSKA. Iako je bio stariji nego što rookieji to obično jesu, ostali igrači Memphis Grizzliesa, Giričekovog prvog kluba u SAD-u, za to nisu marili. O tome je govorio i Williams gostujući u podcastu Flagrant.

"Giričeka su golog zavezali i ostavili tri sata u ledenoj vodi"

"Sjećam se jednog tipa, Gordana Giričeka. Igrao je sa mnom u Memphisu. Došao je ovdje, a većina takvih tipova sebe ne smatra rookiejima jer su već igrali profesionalno. Mislio sam si: 'Hmm, ne znam baš, ti si rookie.' Tako su mu Ike Austin i Grant Long u Memphisu govorili: 'Rook, sutra ujutro mi donesi krafne.' Dali bi ti tri ili četiri šanse. Idući dan nije bilo krafni", ispričao je Williams pa otkrio kako je Giriček bio kažnjen:

"Na kraju treninga bi nam postavili veliki kontejner za rublje, a mi bismo svoju odjeću poslije treninga ubacili unutra kako bi je čovjek koji brine o opremi mogao oprati. Oni su svu tu odjeću izbacili, a njemu su zavezali noge i ruke i golog ga ubacili u kontejner. Napunili su kontejner ledom i vodom, a zatim ga odgurali na centar terena u dvorani, stavili ga na logo grizlija i tako ga ostavili neka tri sata."

Pročitajte više