NBA

NBA momčad ide u totalnu rekonstrukciju, vrhunski šuter dostupan na tržištu

Foto: Guliver

NEW ORLEANS PELICANSI kreću u potpunu rekonstrukciju. Klub koji u sastavu ima mladu senzaciju Ziona Williamsona i All-Star igrača Brandona Ingrama odlučio se riješiti svih onih na koje ne računa u budućnosti, a među njima je skoro cijela bekovska linija.

Pelicansi su na raspolaganje stavili iskusnog šutera J.J.-a Redicka, jednog od najboljih defenzivaca lige Erica Bledsoea i drugoizabranog na draftu 2017. Lonza Balla.

Trenutačno s omjerom 6-10 Pelicansi drže pretposljednje mjesto na jakom Zapadu i očito su odustali od borbe za doigravanje te žele dati priliku mladim igračima kako bi vidjeli što mogu. Najviše bi trebali profitirati 17. izbor drafta 2019. Nickeil Alexander-Walker i 13. izbor prošle godine Kira Lewis Jr., koji je dosad vrlo malo igrao.

Već imaju cijeli niz budućih izbora na draftu koje su dobili u razmjenama Anthonyja Davisa s LA Lakersima i Jruea Holidaya s Milwaukeejem, a za očekivati je da će i za ovu trojicu tražiti mlade igrače i buduće pickove.

"Ne samo da Pelicansi primaju pozive nego ih i upućuju", objasnio je Brian Windhurst s ESPN-a i nagovijestio da se u klubu spremaju daljnje promjene.

Bledsoe je u New Orleans stigao iz Milwaukeeja prije početka sezone u razmjeni za Jruea Holidaya, ali nije se pokazao adekvatnom zamjenom, a može biti koristan nekom od izazivača za naslov, baš kao i Redick, kojem na kraju sezone istječe ugovor. Ball će također na ljeto postati slobodan igrač jer mu Pelicansi nisu aktivirali opciju pete godine ugovora, čime su već ranije pokazali da ne računaju dugoročno na njega.

Pročitajte više