NBA

NBA se klanja poraženom. Magic ga naziva spektakularnim, a Curry nenormalnim

Foto: EPA-EFE/JASON SZENES

KEVIN DURANT je izgubio u majstorici doigravanja od Giannisa i Bucksa (115:111) te tako ostao bez finala Istoka, ali on je junak ove serije i klanjaju mu se NBA velikani.

Jasno je i zašto. Netsi su složili trio za napad na naslov, ali su Durant, James Harden i Kyrie Irving do sedmog, odlučujućeg meča, tijekom prethodnih šest utakmica konferencijskog polufinala na terenu zajedno proveli 43 sekunde. Harden nije igrao drugu, treću i četvrtu utakmicu protiv Bucksa, dok Irvinga nema od druge četvrtine četvrte utakmice.

Tako da je sve palo na Duranta i on je spektakularno nosio pregolemi teret. Premda je izgubio, Durant je junak ne samo ove serije nego i doigravanja. Bez ozlijeđenog Irvinga te sa šepajućim Hardenom, odigrao je play-off za anale. Durant je na terenu proveo kompletne 53 minute sedme utakmice.

Prvi je igrač koji je odigrao svaku sekundu od samog početka pa sve do kraja produžetka u doigravanju od Jimmyja Butlera za Bullse 2014. U ovoj utakmici s 48 koševa (šut iz igre 17/36, za tricu 4/11) postao najbolji strijelac u povijesti NBA majstorica. Dodao je devet skokova i šest asistencija.

Prije toga je, također protiv Bucksa, postao prvi igrač s 45/15/10 utakmicom u povijesti doigravanja. Play-off je završio s 34/9/4 u ključnim kategorijama. Sve ovo uradio je kao povratnik nakon najteže ozljede koju košarkaš može pretrpjeti, rupture ahilove tetive.

Zbog svega navedenog zaslužio je i malo sreće, ali nije je dobio. Sekundu prije kraja regularnog dijela pogodio je iz daljine za izjednačenje, ali tako da je jedva, vrškom tenisice, nagazio crtu za tri poena. Da mu je noga barem malo kraća, tim košem bi odveo Netse u finale.

Ipak, Durantu se, usprkos porazu i ispadanju, zbog prikazanog u sedmoj utakmici, ali i play-offu općenito, klanjaju NBA velikani:

Pročitajte više