Nebitni poraz u Kragujevcu: Rukometašice izborile Svjetsko prvenstvo u Brazilu!

UNATOČ 31:30 porazu u uzvratnoj utakmici kvalifikacija, hrvatska ženska rukometna reprezentacija izborila je nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Izabranicama Vladimira Canjuge prošlotjedni trijumf od 11 golova razlike (36:25) pokazao se dostatnim za smotru najboljih svjetskih rukometašica.

Iako su Srpkinje u Kragujevcu najavljivale paklenu atmosferu i punu dvoranu (kapacitet je 4000 mjesta), naše je igračice dočekao ugodni ambijent, a na tribinama se našlo tek oko tisuću rukometnih zaljubljenika.

Domaće igračice euforično su počele, poslije minute igre imale su 2:0, ali vrlo brzo su im naše ubile svaku nadu. Sa šest uzastopnih golova, na krilima vrlo dobre Jelene Grubišić koja je spustila roletu na svoja vrata, a Penezić, Horvat i društvo počeli su trpati. U devetoj minuti utakmice imale su naše četiri razlike (ukupno 15) i bilo je jasno da se Srpkinje neće vratiti.

Trebalo je s samo mirno privesti poluvrijeme kraju, ali opuštanje je učinilo svoje pa su igračice Srbije do odmora izbjegli rezultatski zaostatak (15:15).

U nastavku su naše nastavile griješiti, pa je Srbija u uvodnim minutama dvaput imala napad za četiri gola viška. Nijednom ga nisu realizirale, a na drugoj strani Miranda Tatari preuzela je odgovornost i zaustavila mini-nalet domaćina. Do kraja se igrala egal-utakmica, izbornik Canjuga dao je priliku i nekim igračicama s klupe, a Srpkinje su u neizvjesnoj završnici bolje se snašle i Pirovom pobjedom zaključile kvalifikacije.

Najraspoloženija je u hrvatskim redovima bila Andreja Penezić s osam golova. Šest je zabila Franić, a po pet Tatari i Horvat. Golmanice (Grubišić, Žderić i Jelčić) su zajedno skupile 12 obrana.

Kod domaće su ekipe najpreciznije bile Lekić i Pop-Lazić sa po sedam golova.

Canjuga: Nema veze što smo izgubili, naše pravo lice ionako je ono iz utakmice iz Varaždina

"Pokazali smo punih 60 minuta da smo bolja ekipa, bili smo spremni za pobjedu, ali umor je bio preveliki. U drugom poluvremenu cure su sve više gledale na semafor i bile su sve svjesnije da su u Brazilu. Dao sam priliku svim curama, izgubili smo, ali nema veze. Pravo naše lice ionako je ono iz prve utakmice. Ulazili smo u neke hrvačke zahvate s njima, nije bilo protoka lopte kao u prvoj utakmici, ali čestitam još jednom svim curama. Mogu se malo odmoriti što se tiče odlaska na more, ali već me u četvrtak u Zagrebu očekuje sastanak s direktorom da napravimo plan i program te da izaberemo bazu gdje ćemo biti u Brazilu. U osmom mjesecu ćemo okupiti sve reprezentativke i onda krećemo", poručio je Vladimir Canjuga.

Pročitajte više