NEĆE AJAX, HOĆE NJEGOV RIVAL Osječki Ramos na korak od transfera karijere

Foto: Getty Images / Guliver Image

JEDAN od najboljih igrača Osijeka, Mateo Barać, pred transferom je karijere. Mladi 22-godišnji branič trebao je potpisati za Ajax, no naizgled gotov transfer na kraju je propao. Ipak, nova mogućnost odmah se otvorila, pa bi nogometaš rođen u Sinju trebao potpisati za PSV! 

Klub iz Eindhovena uvjerio se u kvalitete "osječkog Ramosa", pored kojeg njegovi igrači nisu uspjeli zabiti niti gol u dvije utakmice 3. pretkola kvalifikacija za Europa ligu, u kojima je Osijek senzacionalno eliminirao nizozemskog velikana s dvije pobjede po 1:0. 

Barać se sa svojim menadžerom nalazi trenutačno u Eindhovenu, gdje dogovaraju posljednje detalje transfera od kojeg bi Osijek trebao zaraditi 1,5 milijuna eura.

Hrvatski nogometaš karijeru je započeo u Junaku, nakon čega mu je propao transfer u Švicarsku, pa je završio u Hrvatskom Dragovoljcu, gdje je doživio ozljedu zgloba. Zatim je u sezoni 2015/16 zaigrao za Šibenik, a u 25 utakmica zabio je tri gola.

Primijetio ga je Osijek, za koji je debitirao u srpnju 2016. protiv Istre, a do sada je za momčad iz Slavonije upisao 35 nastupa te zabio gol, uz jednu asistenciju. 

 

Pročitajte više