Nećete vjerovati koji trener brani Mourinha od salvi kritika

Foto: Guliver Image/Getty Images

JOSE MOURINHO proživljava najteže dane, bolje reći godine, bogate trenerske karijere: u dva zadnja kluba dobio je otkaze nakon neuspjeha (Real) i debakla (Chelsea), a u Unitedu mu vrh nakon prvih pet kola već bježi šest bodova, koliko ima gradski rival City, predvođen Joseovim najvećim suparnikom Pepom, koji ga je, da situacija bude teža, porazio u gradskom derbiju. 

To je bio tek jedan od tri uzastopna poraza Mourinhove momčadi, nakon čega je prgavi trener pod žestokom medijskom paljbom, a ni najmanje mu nije pomoglo što je seriju neuspjeha prekinuo jedva izborenom pobjedom u Liga kupu protiv niželigaša Northamptona.
 
U tako teškim trenucima puno znači podrška kolega, a Mourinho, koji nema s kim od trenera nije zaratio, dobio ju je od najmanje očekivanog, točnije zadnje osobe od koje bi to očekivao. Pep Guardiola, vječni i najveći rival, stao je u obranu trenera gradskog suparnika.
 
"Kritike na njegov račun nepravedne su i nerazumne. Navijači i mediji trebali bi pokazati malo strpljenja, pa sezona je počela prije samo mjesec dana. Puno toga što se trenutno o njemu priča nije istina. To jednostavno nije fer." komentirao je Pep i tako ispao džentlmen.
 

Pročitajte više