NEDODIRLJIVI MOĆNI MIŠ Johnson 10. put obranio pojas i dokazao da je najveći u MMA povijesti

Screenshot: Youtube

NITI Wilson Reis nije uspio naći rješenje za Demetriousa Johnsona, koji je došao do desete obrane titule prvaka u UFC-ovoj muha+ kategoriji. Mighty Mouse pobijedio je u trećoj rundi, polugom na ruci.

Johnson je tako izjednačio rekord po broju obrana naslova kojeg je držao legendarni Brazilac Anderson Silva. Pojas ne skida još od 2012. godine, kada je i uspostavljena ta kategorija.
 
Demetrious Johnson je jednostavno nevjerojatan. Način na koji je savladao Wilsona Reisa je još jedan u nizu dokaza kako se ovakav borac vjerojatno nikada ranije nije pojavio. Mighty Mouse je jednostavno gotovo savršen u svakom aspektu borbe. I Wilson Reis nije imao apsolutno nikakve šanse te je svih 14 minuta i pedesetak sekundi ovo bila jednosmjerna ulica na čijem se kraju nalazio pojas za desetu obranu naslova u nizu. 

Johnson je zapravo ovu borbu puno više sličio Reisovom timskom kolegi Dominicku Cruzu nego svom uobičajenom načinu borbe, no čini se da Cruz nije dobro pripremio Wilsona za tako nešto. Reis je znao da je njegova šansa na podu, no do nje nije došao, odnosno u borbi su na podu završili tek kada je Reis već bio vidno oštećen i izmoren. Bilo je to na kraju druge runde, kada je jedva izdržao kanonadu udaraca i ušao u treću rundu.
 
Treću rundu Reis ipak nije uspio završiti. Johnson se doslovno poigravao s njim sve do zadnje minute, kada još jednom odvodi borbu na pod, dolazi u gornju poziciju gdje nanosi štetu, a onda radi tranziciju na polugu na ruci te prisiljava Reisa na tapkanje po prvi put u njegovoj MMA karijeri. Jednostavno nema pravog opisa za objasniti ono što radi neupitno najbolji borac svijeta u ovom trenutku, a možda i u MMA povijesti. Zapravo, velika je šteta da fanovi to više ne cijene, jer ono što radi Demetrious Johnson je MMA umjetnost.

Pročitajte više