Nekad veliki talent europskog nogometa danas izgleda neprepoznatljivo

Foto: EPA/Instagram

NEKAD je bio nizozemski reprezentativac i veliki nogometni potencijal, no karijera mu je otišla u smjeru koji nitko nije očekivao. Andy van der Meyde bio je sjajan dok je igrao za Ajax i Twente, no transfer u Inter 2003. godine sa sobom je donio i velika očekivanja, s kojima se Nizozemac nije mogao nositi.

Kako bi ublažio nagomilani stres, počeo je piti alkohol još dok je igrao za Inter, a 2005. godine prešao je u Everton. Nije ni u Engleskoj pružao najbolje igre pa je u nogometnoj mirovini završio vrlo mlad, s tek 30 godina. zadnji klub bio mu je PSV.

Zarađen novac od nogometne karijere spiskao je na zabavu, žene i razne oblike ovisnosti. Priznao je da je kockao, stalno posjećivao striptiz-barove, pio te šmrkao kokain. Razorio je i odnos sa suprugom, koja ga je ostavila kad je saznala da ju vara.

"Kokaina je bilo toliko da si mogao skijati po njemu"

"Znao sam piti sedam dana u tjednu, pogotovo kad sam bio u Liverpoolu. Takav je to grad, alkohol teče u potocima, a ima i kokaina da možeš na njemu skijati. Nisam igrao, bio sam depresivan i tako je krenulo kockanje, pa posjeti striptiz-klubovima... Počeo sam piti i šmrkati kokain. Nisam se više mogao koncentrirati na nogomet", pričao je nekadašnji član nizozemske reprezentacije.

Danas je donekle sredio život i doveo se u normalu. Iako ima 43 godine, izgleda da je na njemu ostavilo traga konzumiranje alkohola i droge. Nema više dugu kosu, po kojoj je bio prepoznatljiv, a i značajno se udebljao od vremena kad je igrao nogomet.

 

Pročitajte više