Neki novi Atletico: Simeone slaže momčad bez prve zvijezde i evo koga dovodi

Foto: Guliver Image/Getty Images

ATLETICO MADRID nije ni blizu nivoa iz prošlih sezona u španjolskom prvenstvu. Spekuliralo se čak o odlasku Diega Simeonea, međutim od toga nema ništa. Argentinac ostaje na klupi Atletica i ima jasne namjere – parirati Barceloni i Realu i naredne sezone.
 
Klub se seli na novi stadion, a Simeone želi biti dio priče i ima popis sa željama igrača s kojim bi pojačao momčad koja je prošle sezone igrala finale Lige prvaka. 
 
Izvjesno je kako će Griezmann za rekordnu odštetu preseliti u United ili Bayern. A kada se to i dogodi Cholo ima alternativu – 100 milijuna zarađenih od Francuzovog transfera uložit će u dovođenje Edinsona Cavanija iz PSG-a ili Alexisa Sancheza iz Arsenala, što bi vjerojatno bio i rekordni transfer u povijesti kluba.
 
Argentinski trener, koji je na klupi Atletica već šest godina, ima popis pojačanja i za ostale pozicije, a prvo ime koje se spominje je 24-godišnji Fabinho iz Monaca. Mladi Brazilac u francuskoj ligi igra fenomenalno. Postigao je ukupno 11 golova u svim natjecanjima za Monaco ove sezone. Može igrati desnog bočnog i defenzivnog veznog, a upravo takve igrače Simeone obožava.
 

 
Osim njega, s posudbe iz Alavesa se vraća Theo Hernandez koji će konkurirati na lijevoj strani. Francuz koji ima samo 19 godina sada je spreman odgovoriti na zadaće koje će Simeone pred njega postaviti.
 
S obzirom na Thiagov odlazak s Vicente Calderóna Atleticu će biti potrebna zamjena na poziciji kreativnog veznjaka. Na Simeoneovom popisu želja spominje se Slovenac Kevin Kampp. Uz njega bi sredinu terena mogao pojačati Sevillin Vitolo koji također može igrati na nekoliko pozicija.
 

Pročitajte više