PREMIERSHIP

Nema nijedan nastup za City, a Guardiola ga naziva kapetanom u svlačionici

Foto: Screenshot/Instagram

SCOTT CARSON drugu je sezonu zaredom treći golman Manchester Cityja. Na posudbi je iz drugoligaša Derby Countyja i Pep Guardiola 35-godišnjeg čuvara mreže želi zadržati u momčadi, što je mnoge iznenadilo jer Englez nema nijedan nastup za City.

Carson je rezerva Brazilcu Edersonu i Amerikancu Zacku Steffenu, ali Španjolac tvrdi da mu je Carson važan iz niza drugih razloga.

"Imamo jednog igrača, vratara koji nam je vrlo važan. To je Scott Carson. On je kapetan iza scene. Ne provlači se kroz novine, nema ga na terenu, ali je u svlačionici kao kapetan. Važan nam je i nadam se da će s nama ostati još dugo."

U karijeri je branio za Leeds United, Liverpool, Sheffield Wednesday, Charlton, Aston Villu, WBA, Bursaspor, Wigan i Derby.

Za Englesku je skupio četiri nastupa, a branio je protiv Hrvatske u porazu 3:2 na Wembleyju u kojem je reprezentacija Stevea McClarena ostala bez plasmana na Europsko prvenstvo. U toj je utakmici Carson bio tragičar nakon što ga je Niko Kranjčar probio s tridesetak metara.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pročitajte više